WDC wil aanschuiven bij INCJ Consortium voor overname Toshiba’s geheugenchips business

Opslaggigant WDC denkt alsnog een mogelijkheid te hebben gevonden om zich aan te sluiten bij het door de Japanse overheid gesteunde INCJ consortium dat een bod van 18 miljard dollar heeft uitgebracht op de geheugenchips business van Toshiba. 

De groep bieders die het consortium vormen bestaat uit investeerder Bain Capital en chipsfabrikant SK Hynix, waarbij Bain met 7,7 miljard het leeuwendeel van de investering voor zijn rekening neemt. SK Hynix investeert rond 3,9 miljard dollar.

Direct nadat Toshiba zijn voorkeur voor het bod van het consortium officieel bekend had gemaakt herhaalde WDC zijn standpunt dat Toshiba door de verkoop van de geheugenchips business inbreuk maakte op de joint venture overeenkomst over de flash foundry en dat een internationaal hof van arbitrage zich uiterlijk 14 juli over de vermeende contractbreuk zou moeten uitspreken. Bij een voor WDC gunstige uitspraak zou de verkoop dan niet door kunnen gaan.

Uit een bericht van persbureau Reuters valt op te maken dat WD in gesprek zou zijn met het Japanse ministerie van handel om alsnog in het bod te participeren. Het consortium van INCJ, Bain en SK Hynix zou Toshiba te verstaan hebben gegeven dat de arbitragezaak op een of andere manier van tafel gehaald moet worden alvorens er sprake kan zijn van een participatie in de aankoop de memory business van Toshiba.

Toshiba streeft uit financiële motieven naar een per 28 juni a.s. afgeronde businessdeal die uiterlijk per 31 maart 2018 geheel zou moeten zijn afgewikkeld.

www.theregister.co.uk