WatchGuard Dimension Policy Map detecteert configuratiefouten in firewalls

Securityleverancier WatchGuard Technologies heeft zijn oplossing voor network security visibility, Dimension, uitgebreid met een aantal nieuwe features. De meest opvallende is interactieve, geïntegreerde policy mapping voor Unified Threat Management (UTM) en Next-Generation Firewall (NGFW) appliances.

Dimension Policy Map geeft diepgaand inzicht in de traffic binnen het gehele netwerk en het effect van de geconfigureerde policies daarop. Tevens biedt het de mogelijkheid om snel te filteren en te downdrillen voor aanvullende details en analyse.

In firewalls draait alles om security policy’s. Volgens het Data Breach rapport 2014 van Verizon bestaat er een sterk verband tussen een slecht geconfigureerde firewall en de waarschijnlijkheid van een securitylek.
Dimension Policy Map verzamelt de meest uiteenlopende informatie over policies, interfaces, applicaties en gerelateerde traffic. Vervolgens visualiseert de software de gegevens op een eenvoudig, intuïtief en interactief dashboard. Organisaties kunnen dit onder meer gebruiken voor audits van policies, voor het vinden van actieve en verkeerd geconfigureerde policies en voor het opsporen van ongewone trafficpatronen. Daarnaast kunnen ze ermee zien of de firewall policy’s of veranderingen in de configuratie daarvan het beoogde effect hebben op trafficpatronen.

Naast Policy Map bevat de meest recente update van Dimension een scala aan rapportagemogelijkheden, een nieuw dashboard met informatie over zero-day malware, details over websitebezoek en traffic, uitgebreide navigatie, en certificatiemanagement. Dimension wordt gratis meegeleverd op elk WatchGuard UTM- of NGFW-platform.

Meer informatie: www.watchguard.com