VMware wil Pivotal overnemen

Dell-dochters VMware en Pivotal Software voeren besprekingen over de overname door VMware van alle uitstaande aandelen Pivotal. De koers van het aandeel Pivotal schoot na de bekendwording van dit nieuws omhoog tot bijna de uitgiftekoers van 15 dollar per aandeel.

In een verklaring aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC meldden de directies van beide bedrijven ‘bezig te zijn met het bereiken van finale overeenstemming voor een overname van alle uitstaande klasse A aandelen van Pivotal voor 15 dollar in contanten.’
VMware wil ook Dell’s klasse B aandelenpakket verwerven door deze om te ruilen voor klasse A aandelen, naast het pakket B aandelen dat het al in handen heeft. Pivotal werd in 2012 nog verzelfstandigd door de toenmalige eigenaaar EMC en VMware.

De geboden prijs van 15 dollar per aandeel komt overeen met de openingskoers van Pivotal toen het in 2018 naar de beurs ging. De koers schoot eerst omhoog naar rond de 29 dollar, maar kelderde daarna tot 8 dollar na alarmerende berichten over het tweede kwartaal van 2019 en kreeg de eigen aandeelhouders op zijn dak omdat het bedrijf klanten verloor vanwege onvolledige support op Kubernetes, de belangrijkste leverancier van container orchestratietechnologie ter wereld, op de Pivotal oplossingen.

Na de bekendmaking van de mogelijke overname steeg het aandeel in de nabeurshandel van 8.30 naar 14 dollar. Eind deze maand houdt VMware zijn VMworld conferentie in San Francisco. Mogelijk wordt de zaak dan formeel beklonken.

Meer informatie: www.vmware.com
Bron: The Register