VMware verbetert Horizon Suite 6

Virtualisatiespecialist VMWare heeft een uitgebreide update voor VMware Horizon 6 uitgebracht. Deze release biedt geavanceerde mogelijkheden voor applicatie-publishing, ondersteuning van 3D-applicaties door middel van high-performance virtuele desktops, verbeterde ondersteuning van Chromebook, software-defined datacenter-optimalisatie, inclusief voordelen van netwerkvirtualisatie van VMware NSX.

VMware Horizon 6 is daarmee de meest uitgebreide desktop- en applicatievirtualisatieoplossing voor het leveren en beheren van elk type zakelijke applicatie en desktop, inclusief fysieke desktops en laptops, virtuele desktops en applicaties, en pc’s die eigendom zijn van medewerkers.

De belangrijkste verbeteringen in VMware Horizon 6 zijn applicatie-publishing en 3D graphic-ondersteuning, Software Defined Datacenter-optimalisatie met VMware vSphere 6, VMware NSX en VMware Virtual 6 en vernieuwingen in VMware’s unified platform voor gevirtualiseerde compute, networking en storage voor de hybride cloud.
De combinatie van VMware Virtual SAN 6 hyper-converged storage met Horizon 6 biedt out-of-the-box-integratie en maakt hogere schaalbaarheid en een lagere total cost of ownership (TCO) mogelijk voor virtuele desktops. Horizon 6 is gevalideerd voor de ondersteuning van maximaal 4.000 desktops per cluster op een 20-node cluster. 

Daarnaast komt VMware mwt een early-access programma aan voor VMware Horizon voor Linux virtuele desktopoplossingen, waarbij VMWare zijn virtual desktopmogelijkheden uitbreidt voor ondersteuning van Red Hat- en Ubuntu-gebaseerde Linux-desktops. 

De nieuwe release van VMware Horizon 6 is naar verwachting deze week algemeen beschikbaar. Een gratis testversie is beschikbaar via de website van VMware.

Meer informatie: www.vmware.com/nl