VMware meldt omzetgroei van 12 procent

VMware, specialist in cloud-infrastructuur en business mobility, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt van het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2018. De omzet kwam uit op 1,90 miljard dollar, een stijging van 12,2 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2016.

De omzet uit licenties bedroeg 732 miljoen dollar, een plus van 13,7 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2016. De GAAP-nettowinst kwam uit op 334 miljoen dollar, ofwel 81 dollarcent per aandeel. De non-GAAP nettowinst was 489 miljoen dollar, of 1,19 dollar per aandeel en een stijging van 22 procent.

VMware heeft 8,9 miljard dollar aan contanten in kas en de uitgestelde omzet staat op 5,5 miljard dollar. De totale omzet, inclusief sequentiële veranderingen in uitgestelde omzet, nam toe met 18 procent (jaar-op-jaar).

kwartaal
Pat Gelsinger

“We zijn zeer tevreden over onze resultaten in het tweede kwartaal, die voortkomen uit sterke prestaties binnen ons gehele productportfolio in al onze regio’s”, zei Pat Gelsinger, chief executive officer bij VMware. “In onze meerjarige reis van een servervirtualisatiebedrijf naar leverancier van een breed portfolio aan producten en dienstverlening die de digitale transformatie kunnen versnellen, komen klanten steeds vaker naar VMware voor hulp bij het draaien, beheren, beveiligen en verbinden van hun applicaties in alle clouds en op alle apparaten.”

Meer informatie: www.vmware.com