VMware lijft Kubernetes-specialist Heptio in

Op VMworld Europe maakte VMware vanochtend bekend dat het Heptio, een toonaangevende speler in het open Kubernetes ecosysteem, gaat overnemen. Heptio’s producten en expertise ondersteunen organisaties om Kubernetes uit te rollen en operationeel te maken. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Heptio werd in 2016 opgericht door Joe Beda en Craig McLuckie, twee van de bedenkers van Kubernetes, en heeft zijn unieke IP toegepast in een groeiend aantal producten, open source projecten en bijdragen aan upstream Kubernetes. Ook werkt Heptio samen met organisaties op het gebied van training, support en professional services, die de integratie van Kubernetes en aanverwante technologieën in het fabric netwerk van enterprise IT versnellen. Daardoor zorgt Heptio voor openingen naar nieuwe markten voor VMware, verdere betrokkenheid van de open source community, versterking van upstream Kubernetes en de ondersteuning van de cloud-native behoeften van de grootste ondernemingen in de wereld.

VMware en Pivotal hebben eerder als PKS op de markt gebracht, het meeste uitgebreide Kubernetes portfolio in de industrie, dat voorziet in scenario’s voor uitrol on-premise en als cloud service. Op die manier kunnen organisaties Kubernetes gebruiken en hun moderne applicaties op en cloud-agnostische manier inzetten. Na formalisering van de overname gaan Heptio’s Kubernetes oplossingen, expertise en vooraanstaande positie in de community het een versterking vormen voor het VMware portfolio en de adoptie van Kubernetes in de markt versnellen.

De transactie wordt naar verwachting in VMware’s fiscale vierde kwartaal van 2019 afgerond, onder de gebruikelijke goedkeuringsvoorwaarden, en zal geen wezenlijke invloed hebben op de cijfers voor fiscaal 2019.

Meer informatie: www.vmware.com