Visa test IoT tijdens Olympische Winterspelen

Tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang experimenteert creditcardmaatschappij VISA met Internet of Things. Zo kunnen sporters draadloze betalingen verrichten, dankzij NFC geïntegreerd in onder meer handschoenen.

Tijdens de Spelen introduceert Visa drie wearables voorzien van NFC-technologie om draadloze betalingen te verrichten. Naast handschoenen gaat het om een Olympische pin en een sticker die in kleding bevestigd kan worden. In alle drie de wearables zit technologie om betalingen te doen.

Bij aanschaf kiest de consument een tegoed. Later meer geld toevoegen is niet mogelijk. Er kan mee betaald worden op zo’n duizend plekken in Olympische gelegenheden. Internationaal kan ermee betaald worden bij verkopers met een geschikte terminal waar Visa-draadloos betalen is ingeschakeld.

Visa handschoen
Olympische sporters kunnen betalen met handschoenen voorzien van NFC.

Visa werkt samen met Lotte Card, onderdeel van de Zuid-Koreaanse winkelketen Lotte.  Zuid-Korea loopt voorop als het gaat om het gebruik van nieuwe technologieën. Zo heeft het land de snelste breedbandverbindingen. Het land is volgens Visa daarom een ideale plek om dit soort nieuwe technologie te testen.

Tijdens de Spelen in Rio (2016) werd geëxperimenteerd met vergelijkbare technologie. Inmiddels is er ook een NFC-ring waarmee mobiele betalingen verricht kunnen worden.