Verlies voor Lenovo

De Chinese computerfabrikant Lenovo heeft een verlies van 72 miljoen dollar geleden in het eerste kwartaal van fiscaal 2018. De omzet bleef vlak op ruim 10 miljard dollar. In dezelfde periode vorig boekjaar boekte het concern nog een winst van 173 miljoen dollar.

Ook raakte het bedrijf zijn positie als grootste pc-maker ter wereld weer kwijt aan HP, terwijl de smartphonetak opnieuw veel geld verloor. De serverdivisie had te kampen met tekorten aan componenten, hogere kosten en agressieve prijsstrategieën van de concurrentie.

Lenovo probeert zich inmiddels te vernieuwen, zoals de grote concurrenten HP en Dell al eerder deden. Die bedrijven introduceerden nieuwe modellen die klanten wel willen kopen en zien hun pc-tak inmiddels weer groeien. Lenovo is al geruime tijd in onderhandeling met zijn Japanse branchegenoot Fujitsu over een samenwerking om ook zo’n effect op gang te brengen.

Verder investeert Lenovo forse bedragen in kunstmatige intelligentie, het Internet of Things, Virtual Reality en andere nieuwe technieken. De komende vier jaar is daar ruim 1 miljard euro voor gereserveerd.

Bron: ANP