Veeam lanceert nieuwe AWS-native back-up- en hersteloplossing op AWS Marketplace

Veeam Software, aanbieder van back-upoplossingen en Cloud Data Management, heeft Veeam Backup voor Amazon Web Services (AWS) gelanceerd. Veeam Backup voor AWS is een puntoplossing die speciaal is ontwikkeld voor cloud-native Amazon Elastic Compute Cloud-bescherming (Amazon EC2).

Deze oplossing, die beschikt over krachtige Veeam-herstelmogelijkheden, komt exclusief beschikbaar op AWS Marketplace, zowel in een gratis als betaalde versie. Dankzij de integratie met Veeam Backup & Replication, kunnen Veeam-gebruikers al hun data op hetzelfde platform beheren, ongeacht of deze in de cloud, virtueel of op fysieke dragers zijn opgeslagen. Veeam zal de nieuwe back-up- en hersteloplossing voor het eerst demonstreren aan een groot publiek tijdens het evenement AWS re: Invent 2019 in Las Vegas.

Dataverlies kan zich voordoen bij opslag on premise en in de cloud. Onderzoek dat werd uitgevoerd onder klanten van Veeam, laat zien dat 53 procent van de klanten menselijke fouten en het per ongeluk verwijderen van data aanwijst als de voornaamste oorzaken van dataverlies. Uiteindelijk is de klant zelf verantwoordelijk voor de bescherming van zijn data.

Veeam Backup voor AWS is speciaal ontwikkeld voor Amazon Web Services. Dit houdt in dat dezelfde hoge mate van eenvoud, flexibiliteit en betrouwbaarheid die Veeam al veel erkenning heeft gebracht in de IT-wereld, nu ook beschikbaar komt voor native back-up voor de hyperscaler. Veeam biedt de flexibiliteit om data op te slaan en gegevens te herstellen in dezelfde cloud (cross region èn cross-account), maar ook on-premise of in een andere door Veeam ondersteunde omgeving – of dit nu VMware V-Sphere, Microsoft Hyper-V of Nutanix AHV is.

Gebruiksgemak is ingebouwd in de vorm van turn-key implementatie via AWS Marketplace. Ook voorziet de oplossing in krachtige herstelmogelijkheden met functies als herstel op bestandsniveau voor native snapshots en Veeam-back-ups. Cloud Backup Cost Estimator is de eerste ingebouwde tool die is ontwikkeld om cloudcomputing klanten te ondersteunen met kostenbeheersing. Door het simuleren van verschillende back-uppolicy’s voorkomt deze tool dat de gebruiker onnodig hoge kosten maakt bij het maken van de werkelijke back-up.

Voor Veeam-gebruikers betekent Veeam Backup & Replication integratie dat zij controle krijgen over hun clouddata door het beveiligen en beheren van AWS-back-ups naast hun cloud-, virtuele en fysieke data. Bijkomende voordelen zijn onder meer native back-up en krachtig herstel, hybride mobiliteit, lagere beheerkosten en cloud-ready portable licenties.

Meer informatie: www.veeam.com/aws-backup.html.