Veeam lanceert Availability Platform for the Hybrid Cloud

Veeam Software, de innovatieve leverancier van continuïteitsoplossingen voor het datacenter heeft de nieuwe generatie ‘availability’ geannonceerd’: Veeam Availability Platform for the Hybrid Cloud.

In 2019 zouden de meeste organisaties wereldwijd de overstap naar een cloud-based IT-omgeving gemaakt moeten hebben, en dit legt een grote druk op Availability-tools om voor meerdere omgevingen een consistente ervaring te bieden.

Het Availability Platform for the Hybrid Cloud van Veeam is het geëigende middel om deze uitdagingen aan te pakken. Het platform stelt bedrijven en ondernemingen ongeacht hun omvang in staat beschikbaarheid voor virtuele, fysieke en cloud-based workloads te garanderen door middel van:
– Enterprise Continuity: Recovery Service Level Objectives (SLOs) van minder dan een kwartier voor alle applicaties en data; Disaster Recovery-orkestratie;
– Workload Mobility: beschikbaarheid voor workloads in elke cloud of op elke locatie, om zo IT-investeringen te maximaliseren en flexibiliteit te vergroten;
– Compliance & Visibility: proactief monitoren, rapporteren, testen en documenteren om te zorgen dat er aan alle (bedrijfs)voorschriften wordt voldaan.

Veeam introduceert daarnaast nieuwe opties voor Microsoft Office 365. Het nieuwe Veeam Backup voor Microsoft 365 staat organisaties toe overal en altijd te kunnen werken zonder behoud van de eigen e-maillinfrastructuur. Het neemt echter niet weg dat er nog een lokale back-up van e-maildata nodig is. Met Office 365 heeft het bedrijf zeggenschap over de data, en dus is het bedrijf ook verantwoordelijk voor de bescherming ervan. Het nieuwe Veeam Backup voor Office 365 vermindert het risico van toegangsverlies tot e-maildata en garandeert e-maildatabeschikbaarheid voor gebruikers en het bedrijf. Met dit product kunnen klanten veilig Office 365-e-maildata terugzetten in hun eigen omgeving, individuele mailboxitems snel herstellen met best-of-breed fijnmazigheid en op efficiënte wijze eDiscovery op e-mailarchieven toepassen, met geavanceerde zoekmogelijkheden en flexibele recovery- en exportopties. Dit nieuwe product is geïntegreerd met Veeam Backup & Replication en stelt gebruikers met hybride omgevingen in staat om makkelijk mailboxdata tussen Office 365 en on-premise Exchange uit te wisselen. Het product wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2016 gelanceerd.

Meer informatie: https://www.veeam/com/nl