Unitrends fuseert met Kaseya

Unitrends, leverancier van all-in-one back-up- en continuity-oplossingen voor bedrijven, fuseert met Kaseya, een bekende naam op het gebied van complete IT-beheeroplossingen voor MSP’s en middelgrote bedrijven. De bedrijven blijven opereren onder de eigen merknaam.

Door de bekroonde business continuity- en disaster recovery-technologieën (BCDR) van Unitrends te combineren met de Kaseya IT Complete-suite van managementoplossingen, beschikken zowel MSP’s als middelgrote bedrijven nu over één oplossing voor al hun IT-behoeften. Dit is inclusief monitoring en management op afstand, endpoint-beheer, netwerkmonitoring en -beheer, professional services automation (PSA), IT-servicedesk, beveiliging en back-up en disaster recovery.

De fusie volgt op een succesvolle OEM-samenwerking tussen Kaseya en Unitrends, en de snelle toepassing van het daaruit volgende Kaseya Unified Backup-aanbod binnen de markt, samen met de toepassing van Unitrends’ bestaande BCDR- en Disaster Recovery-as-a-Service-oplossingen (DRaaS) voor (middel)grote bedrijven binnen Kaseya’s klantenbestand. De fusie stelt beide bedrijven in staat om de visie van Kaseya IT Complete te ondersteunen bij het leveren van de meest complete, end-to-end-IT-beheeroplossingen, op maat gemaakt voor de groei van zowel zakelijke IT als de business van MSP’s.

Unitrends richt zich op het leveren van de beste BCDR- en DRaaS-oplossingen voor middelgrote en grote bedrijven en zal ook na de fusie toegewijd blijven aan zijn distributie- en channelpartners. Ondertussen gaat Unitrends door met het ontwerpen en leveren van op maat gemaakte producten voor de behoeften van MSP’s. Unitrends blijft opereren vanuit zijn hoofdkwartier in Burlington, Massachusetts (VS) en wil zijn heeft plannen om in zijn personeelsbestand uit te breiden. Kaseya en Unitrends blijven onder hun respectievelijke merken opereren en blijven onderdeel van het Insight Venture Partners-portfolio.

Fred Voccola, CEO van Kaseya: “Over de fusie met Unitrends hoefden we niet lang na te denken. Ruim een jaar geleden begonnen we onze klanten de beste BCDR-oplossingen aan te bieden. Na de introductie van het Kaseya Unified Backup-aanbod voor onze MSP-klanten in samenwerking met Unitrends, en de introductie van het belangrijkste Unitrends-product bij ons zakelijke klantenbestand zagen we de toepassing van deze oplossingen extreem hard groeien. Hierdoor besloten onze relatie verder uit te breiden en de twee bedrijven samen te brengen.”

“Dankzij de krachtige combinatie van ons IT Complete-platform en Unitrends’ BCDR-oplossingen kunnen we de markt nu voorzien van ongeëvenaarde innovatie”, vervolgt Voccola. “We leggen de lat nog hoger voor wat betreft de toegevoegde waarde en service die we onze klanten en partners wereldwijd bieden. We zijn ervan overtuigd dat Unitrends dé marktleider is op het gebied van BCDR. Hun technologische expertise omvat zowel zakelijke back-up- als DRaaS-oplossingen. Unitrends is een van de twee vendoren die zowel in het Gartner Magic Quadrant voor Data Center Backup and Recovery als voor Disaster Recovery-as-a-Service wordt erkend. Met zijn technologieën openen we nieuwe markten voor onze MSP’s om te voldoen aan de steeds complexere eisen van grotere klanten, en bieden we zakelijke DRaaS.”

“We zijn blij met de fusie die ons extra resources en talent biedt, die we kunnen inzetten in combinatie met onze technologie. Het betekent een grotere markt voor Unitrends binnen het MSP-landschap en de verdere uitbreiding van het Kaseya IT Complete-platform binnen onze markt voor zakelijke klanten. Dit stelt onze klanten in staat hun IT-infrastructuur verder uit te breiden”, vult Paul Brady, CEO van Unitrends aan. “Klanten blijven altijd centraal staan bij Unitrends en we zijn trots op het feit dat zij ons vertrouwen, met een klanttevredenheidspercentage van 98 procent. De gezamenlijke toewijding van Kaseya en Unitrends voor deze klanten en onze channelpartners blijft hetzelfde, ook nu we aan dit nieuwe hoofdstuk als onderdeel van de Kaseya-familie beginnen.”

Ook Daniël van den Eijnden, Channel Partner EMEA bij Unitrends, is opgetogen over het nieuwe perspectief dat de fusie biedt: “De samenvoeging van onze bedrijven betekent dat we in de Nederlandse markt en ook EMEA-breed gebruik zullen kunnen maken van de contacten die Kaseya heeft. We blijven vooralsnog gescheiden opereren, maar de komende maanden gaan we binnen de organisatie kijken hoe we onze klant- en marktbenadering meer met elkaar in lijn kunnen brengen. Zodra we daar concreet nieuws over hebben zullen we dat zeker met het MSP- en resellerkanaal delen.”

Meer informatie: www.unitrends.com