Uniserver versnelt netwerk datacenter met virtueel topologie systeem van Cisco

Om zijn klanten kwaliteit en innovatieve cloud- en bedrijfsoplossingen te kunnen blijven bieden, is Uniserver, aanbieder van cloudhostingdiensten en expert in cloudinfrastructuur, een samenwerking aangegaan met Cisco.

Daardoor wordt er voor gezorgd dat de activiteiten op het gebied van netwerkinnovatie leiden tot een grotere programmeerbaarheid vanuit de Infrastructure as Code (IaC) gedachte en een snellere leveringscapaciteit ten behoeve van het datacenternetwerk.

Als eerste in Nederland maakt Uniserver gebruik van Cisco´s Virtueel Topologie Systeem (VTS); een op standaardnormen gebaseerd open software-overlay beheer- en leveringssysteem met geavanceerde netwerkcapaciteit voor virtuele en fysieke infrastructuren. Daardoor kan Uniserver tijd besparen bij de inzet van nieuwe schaalbare en flexibele diensten.

“Voortdurende innovatie en investeringen in nieuwe netwerktechnologieën zijn noodzakelijk om onze klanten een optimale dienstverlening en de meest betrouwbare cloudinfrastructuur te kunnen bieden”, stelt Chango Eersel, Directeur Operations bij Uniserver. “Met de ondersteuning van Cisco en VTS kunnen we met ons geautomatiseerde datacentrum snel nieuwe diensten en oplossingen aanbieden aan onze klanten en partners.”

Met Cisco VTS profiteert Uniserver ook van:
– Verbeterde eenvoud en herhaalprocedures voor een hoogwaardige, foutloze datalevering;
– Transparante Integratie, met ondersteuning op de bestaande multi-vendor infrastructuur en operationele systemen zoals OpenStack en vCenter;
– Snellere netwerkcapaciteit.

Cisco biedt oplossingen in de breedte en de diepte voor de programmeerbare, oplossingsgerichte datacenteromgeving; van ACI tot VTS tot een programmeerbare infrastructuur met verschillende automatiseringsniveaus en abstracties, samen met een uitgebreide reeks switching- en serverplatforms in het datacenter.

“Onze doelstelling is om dienstverleners zoals Uniserver, evenals bedrijfs¬-operationele teams te helpen om hun complexe netwerkconfiguraties te vereenvoudigen en de flexibiliteit van gedeelde cloud-omgevingen te vergroten”, zegt Jonathan Davidson, SVP/GM Service Provider Networking bij Cisco. “Dit is in lijn met hun doelstelling en we zijn blij dat we Uniserver kunnen helpen om hun complexe IT te vereenvoudigen en de kwaliteit van hun dienstverlening aan hun partners te verbeteren met de invoering van deze technologie. We zijn vastberaden om ze te blijven begeleiden tijdens hun netwerk-transformatie.”

Meer informatie: www.uniserver.nl