Toshiba high-reliability harddrive N300 voor NAS nu ook met 8 TB opslagcapaciteit

Toshiba Electronics Europe’s Personal Storage Division heeft een nieuw model met 8 TB toegevoegd aan de N300-serie 3,5 inch interne harddrives voor NAS voor persoonlijk gebruik, thuiskantoor en kleine bedrijven.

De high-reliability drives zijn geoptimaliseerd om vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week tegemoet te komen aan de prestatie-, betrouwbaarheids- en duurzaamheidseisen die aan hoge-capaciteitsopslag worden gesteld. Met de komst van de 8 TB harddrive, naast de uitvoeringen met 4 en 6 TB, kunnen kopers hun keuze nog beter afstemmen op hun behoeften.

n300
N300 8 TB

De Toshiba N300-serie is ontwikkeld voor NAS-omgevingen waar vierentwintig uur per dag grote hoeveelheden data betrouwbaar moeten worden opgeslagen. Dankzij ondersteuning van maximaal acht drive-bays in multi-RAID NAS-servers kan de NAS-configuratie meegroeien met de veranderende opslagbehoeften. Alle schijven uit de serie beschikken over een grote databuffer van 128 MB. Om te voldoen aan de hoge eisen van real-time domeinen, zorgt Toshiba’s Dynamic Cache Technology – een zelfstandig cache-algoritme met on-board bufferbeheer – voor optimalisatie van de cache-toewijzing tijdens het lezen en schrijven.

Om de betrouwbaarheid van de drives te maximaliseren, maakt Toshiba gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder beheers- en detectietechnologieën om de invloed van trillingen, schokken en hitte te verminderen en downtime te voorkomen. Zo worden schokken en rotatietrillingen door meerdere shock-sensoren gedetecteerd en gecompenseerd, terwijl error recovery control de hersteltijd van datafouten minimaliseert. De betrouwbaarheid wordt verder ondersteund door Toshiba’s Ramp Load-technologie, die slijtage van het schijfhoofd vermindert.

De 8 TB-uitvoering van de high-reliability harddrive N300 is vanaf februari 2017 beschikbaar en wordt geleverd met een garantie van drie jaar.
Meer informatie: www.toshiba.nl/hard-drives/