Toshiba Information Systems Benelux: Mobiel edge computing betekent nieuwe kansen voor onze partners

Ronald Ravel en Martin Jansen, Toshiba Information Systems Benelux

Naar aanleiding van de recente lancering van Toshiba’s eerste mobiel edge computing device, de dynaEdge DE-100, spreken we met Country Manager Ronald Ravel en Product Marketing Manager Martin Jansen. Hoe gaat het met Toshiba? En wat gaan channelpartners merken van de lancering van nieuwe form factors zoals de dynaEdge mini-pc? Dit zijn de antwoorden.

 

Toshiba heeft best een uitdagende tijd achter de rug maar gelukkig zijn we financieel zeer gezond. Dat blijkt ook uit onze recente bedrijfsresultaten. Bovendien investeren we volop in innovatie. Daarmee richten we onze blik weer flink vooruit. De lancering van de dynaEdge is daar een goed voorbeeld van. Edge computing in optima forma, waarmee Toshiba een voorhoedepositie inneemt in dit nieuwe marktsegment. In combinatie met de slimme werkbril krijgt de gebruiker een volwaardige Windows 10 pc op zijn neus. Een mijlpaal in de geschiedenis van zakelijke pc-apparatuur. Niet alleen interessant voor gebruikers, maar net zo uitdagend voor onze channelpartners die hiermee nieuwe marktsegmenten kunnen betreden.”

Toshiba dynaEdge DE-100

“Waarom we edge computing toevoegen aan ons mobiele pc-portfolio laat zich aardig illustreren aan de hand van een elektrische auto als de Tesla”, legt Ravel uit. “Die is verbonden met de cloud, voor onder meer navigatie via Google Maps. Die kan nog waarschuwen voor een naderende file, maar niet voor een spelend kind dat plotseling oversteekt. De sensoren die ervoor zorgen dat de auto tijdig een reminstructie krijgt, maken gebruik van de in de auto ingebouwde lokale computing power.”

Ideaal voor op de industriële werkvloer

“De dynaEdge DE-100 mobiele edge computing is een op Windows 10 Pro draaiende mini-pc in een behuizing die niet veel groter is dan een smartphone en die samen met een slimme ‘Assisted Reality’ viewer wordt geleverd”, legt Ravel uit. “Zoals de pc en notebook de efficiency en productiviteit van kantoor- en buitendienstmedewerkers sterk heeft verbeterd, laten we dat met de dynaEdge mobiel edge computing device nu ook zien voor gebruikers actief op de industriële werkvloer of in de medische zorg. Omgevingen waar medewerkers niet constant een mobiele pc bij de hand hebben omdat ze hun handen gebruiken voor het bedienen van de heftruck, machine of de hulp aan een patiënt in bed.”

“Kortom, dat gaat om professionals actief in de logistiek, industrie en technisch onderhoud. Maar denk bijvoorbeeld ook aan ambulancepersoneel die eveneens beide handen nodig hebben in hun dagelijkse operatie. Werk dat soms ook buiten het bereik van een cloud- of bedrijfsnetwerk plaatsvindt”, vult Jansen aan.

“Met de dynaEdge DE-100 en de AR100 viewer – het eerste Microsoft Azure gecertificeerde IoT-device – krijgen medewerkers op de werkvloer én hun handen vrij en tegelijkertijd relevante informatie op het vizier, zoals schema’s, tekeningen of live video. De AR100 werkbril is uitgerust met de nieuwste wifi-, bluetooth- en gps-technologie, zodat ongehinderd en volkomen handsfree verbinding gemaakt wordt met het bedrijfsnetwerk.”

Krachtig, veelzijdig én mobiel aan de rand van het netwerk

Jansen: “Een volwaardige minicomputer, uitgerust met eenzelfde Intel Core vPro processor van de zesde generatie, zoals ook te vinden is in de onze Portégé Z-20, maar dan volledig geënt op edge mobiel, bestond nog niet. Dankzij de dynaEdge is het nu mogelijk data te verwerken op de plaats waar die gegenereerd wordt. Dat kan standalone, zonder netwerkverbinding, maar ook in combinatie met de cloud. Zo zou gezichtsherkenning via een IoT-device en de cloud alleen niet mogelijk zijn. In combinatie met de dynaEdge krijg je de lokale computing power die nodig is om het gezichts- herkenningsproces ook aan de rand van het netwerk uit te voeren.”

Ubimax als strategische partner

Ravel: “Voor de kant-en-klare remote software hebben we een strategische samenwerking met het Duitse Ubimax. Zij zijn wereldwijd actief op het gebied van zakelijke wearables. Dankzij dit partnership bieden we toepassingen aan zoals Skype for Business op de dynaEdge DE-100. Vanzelfsprekend blijven we gezamenlijk werken aan de ontwikkeling en integratie van meer innovatieve oplossingen.”

Nieuwe kansen voor channel partners

“Naast wereldwijd actieve partners biedt de dynaEdge DE-100 ook Nederlandse channelpartners een unieke kans om nieuwe maatwerkapplicaties te ontwikkelen voor iedere branche waar handwerk het gebruik van notebooks in de weg staat”, legt Jansen uit. “De Toshiba Vision DE Suite – in de volksmond ‘See what I see’ genoemd – wordt standaard meegeleverd en is een stukje software dat als een schil om Skype for Business ligt. Zo kun je op een piepklein, maar toch goed leesbaar schermpje kijken en je applicatie bedienen. Je ziet feitelijk je normale desktop door de werkbril waarmee je heel eenvoudig hulp op afstand kunt verlenen.”

Notebook portfolio blijft zich uitbreiden

Op de vraag of de lancering van deze nieuwe form factor nu het begin van het einde van het notebookportfolio is, zijn Ravel en Jansen heel duidelijk: “Alles behalve dat. Mobiel werken is inmiddels standaard. Elk relevant onderzoek laat zien dat ook in Nederland steeds meer mensen mobiel werken. Dat vraagt om uitbreiding van ons geavanceerde notebookportfolio. Zo hebben we voor onze zevende generatie KabyLake cpu’s naast de D-chassis nu ook een E-chassis ontwikkeld. Daarmee zijn deze notebooks geschikt voor toepassing van de achtste generatie cpu’s. Onze dunste premiummodellen, de X-series met 12,5, 13 of 14-inch scherm, hebben een update naar Kaby Lake refresh gekregen. Daarmee beschikken ze optioneel over een quad core processor, 32GB werkgeheugen en ondersteuning voor opslag tot 1TB SSD, zonder dat gewicht en dikte van de flinterdunne notebooks zijn toegenomen. Windows 7-gebruikers kunnen zeker tot eind 2018 rekenen op ondersteuning met de zesde generatie Intel cpu. En er komt nog veel meer aan.”

PARTNEREVENT

Binnenkort vindt het Toshiba partnerevent plaats. Daar speelt de nieuwe dynaEdge DE-100 met AR100 werkbril een hoofdrol, maar passeren ook de geüpdate notebooks met 6e, 7e en 8e generatie Intel-processoren de revue. Nadere informatie volgt.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 2-2018]

Lees het artikel hier in PDF