Toshiba lanceert verbeterde high-speed-SSD-drives

De Storage Peripherals Division van Toshiba Europe GmbH heeft nieuwe instapmodellen van interne 2,5"/7 mm Solid State Drives (SSD’s) gelanceerd waarmee gebruikers de opslagcapaciteit en de prestaties van hun systeem snel en eenvoudig kunnen upgraden. Met geavanceerde, high-performance 15 nm flash-memorytechnologie brengen de SSD A100-drives het energieverbruik terug, verbeteren ze de reactiesnelheid van het systeem, verkorten ze opstarttijden en werken ze zeer stil, vergeleken met conventionele HDD’s.

De SSD A100-schijven, die verkrijgbaar zijn met een capaciteit van 240 en 120 GB, combineren geavanceerd 3-bits-per-cell-15nm flash-geheugen met een controller en SLC-cache-technologie (single-level cache) van Toshiba. De drives zijn ideaal voor particuliere en zakelijke gebruikers die hun pc willen upgraden met een snellere, energiezuinige en schokbestendige SSD.

Toshiba’s geavanceerde SLC-schrijfcachetechnologie optimaliseert de verwerkingsprestaties tot respectievelijke lees- en schrijfsnelheden van maximaal 87.000 en 82.000 IOPS. De sequentiële leessnelheden bedragen maximaal 550 MB/s, de schrijfsnelheden 480 MB/s. Een backward-compatible SATA III-interface is goed voor een maximale data-overdrachtssnelheden van 6 Gbit/s.

De A100-SSD’s ondersteunen Native Command Queuing (NCQ), S.M.A.R.T. (Self-monitoring analysis and reporting technology) en TRIM (vereist OS-ondersteuning). De MTTF-ratings voor de A100-modellen bedragen 1,5 miljoen uur.

De nieuwe 2.5″/7 mm-drives zijn vanaf oktober beschikbaar en worden geleverd met een garantie van drie jaar.

Meer informatie: www.toshiba.nl/hard-drives/