Tom Vallons: “Business Mobility is belangrijke driver voor groei”We leven in een tijdperk van enorme veranderingen, waarbij niemand ontkomt aan de gevolgen van de digitale transformatie. Een van de vendoren die deze transformatie met een groot aantal disruptieve en innovatieve technologieën stimuleert is VMware. End User Computing en Business Mobility staan momenteel stevig in de belangstelling.


tomvallonsres“Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat organisaties onder druk van de markt steeds weer op zoek zijn naar manieren om de productiviteit van hun medewerkers te optimaliseren,” zegt Tom Vallons, Partner Development Specialist voor Business Mobility bij VMware Benelux. “Die werken in toenemende mate op meerdere plaatsen, zowel op de (virtuele) desktop als onderweg op hun mobiele apparaat. ‘Business mobility’ – waarvoor we met oplossingen als VMware Horizon en Airwatch – in samenwerking met onze partners ons best doen om klanten daarbij te ontzorgen.”

Eenvoud troef


“Bij Enduser computing draait alles om eenvoud en gebruiksgemak,” vervolgt Vallons. “Zaken als single sign-on, waarmee alle apps en bestanden vanaf de desktop en mobiele devices toegankelijk zijn. Daarbij zie je een versmelting van privé apparatuur en zakelijke IT, die de gebruiker meer tijd oplevert om met de klant bezig te zijn. En waar je vroeger toch een soort ‘trade off’ zag tussen enerzijds mobiliteit en anderzijds security kan de organisatie tegenwoordig in de lead blijven als het gaat om de beveiliging van zakelijke apps en data door integratie in de enterprise security omgeving. EUC in combinatie met VMware NSX zorgt ervoor dat de securityprofielen de gebruiker ongemerkt volgen via het netwerk.”

‘Specialize, differentiate and execute’


De zakelijke eindgebruiker vraagt steeds vaker om dit soort slimme oplossingen. “Die worden ‘aan de voorkant’ steeds eenvoudiger, maar de complexiteit ‘aan de achterkant’ neemt toe,” zegt Vallons. “Dat vraagt van channelpartners dat ze investeren in kennis, in nieuwe salestechnieken, maar ook in de techniek zelf. Vaak is het lastig om te bepalen waar je dan moet beginnen. We adviseren dan een paralleltraject, zodat we vervolgens samen met de partner de gewenste strategie kunnen duidelijk maken aan de eindklant. Specialisatie is daarbij voor de meeste partners wel een must, er zijn slechts enkele grote, meestal multinationaal opererende, consultancybedrijven die alles kunnen. Daarom is het credo dat ik onze channelpartners voorhoudt: ‘specialize, differentiate and execute’.

Het eerste betekent: ga de diepte in, en word de beste in je markt. En als je dat bent kun je je ook onderscheiden van andere aanbieders, omdat je immers alles van jouw aanbod en de behoeften van je markt afweet. Bij de uitvoering moeten vervolgens alle neuzen dezelfde kant op staan, zowel bij verkoop als techniek. Want de use case bepaalt welke oplossing het best bij een bepaalde klant past. Als het om werkplekbeheer gaat is dat vanzelfsprekend bij voorkeur een VMware oplossing, maar er zijn ook mengvormen denkbaar, waarbij we bijvoorbeeld samenwerken met RES Software, of bestaande Citrix-omgevingen helpen te optimalizeren .

Zeker is dat de combinatie van EUC- en mobility oplossingen, Windows 10 en eigen aanvullende services voor een onderscheidend aanbod zorgt, waarmee channelpartners via een stappenplan de transitie van een transactioneel verkoopmodel naar dat van recurring income succesvol kunnen maken. Via @tvallons kunnen geïnteresseerden altijd gemakkelijk contact met me opnemen. Ik help ze graag verder om hun business te laten groeien en op een hoger plan te brengen.”

Meer informatie: www.vmware.com/nl