The Monastery zet ethical hackers met autisme in om webapplicaties te testen

Vandaag opent The Monastery haar kloosterdeuren voor opdrachtgevers die webapplicaties willen laten testen op cyber veiligheid en daarnaast maatschappelijk willen bijdragen. Het testwerk wordt namelijk gedaan door ethical hackers met autisme.

The Monastery is een gezamenlijk initiatief van social enterprise ITvitae en Informatiebeveiliger Northwave. De mensen die er werken noemen zichzelf ‘cyber monks’. Ze zijn opgeleid in de cyber security opleiding van ITvitae. Northwave is verantwoordelijk voor de inhoud en het geven van die opleiding. Northwave zekert daarnaast nu nog de kwaliteit van de dienstverlening van The Monastery aan klanten. The Monastery biedt opdrachtgevers Cyber security diensten met 100 procent social return. Het initiatief is gelanceerd door ITvitae en Northwave. The Monastery vloeit voort uit het opleidingsprogramma cyber security specialist van ITvitae, dat wordt verzorgd door Northwave. The Monastery biedt ruimte voor praktijkopdrachten, stageplaatsen en duurzaam betaald werk voor deelnemers aan dit opleidingsprogramma.

“Het is de missie van ITvitae om hoogbegaafde personen met autisme te begeleiden naar een betaalde en duurzame baan. De meeste mensen plaatsen we na een gedegen opleiding bij werkgevers. We worden echter vaak benaderd met de vraag of onze talenten ook in opdracht kunnen werken. Met The Monastery maken we dat mogelijk,” zegt Peter van Hofweegen, commercieel directeur van ITvitae.

“Ons land heeft een schreeuwend tekort aan cyber experts. Tegelijkertijd zetten we talent met autisme buiten spel. Dat is dom, want deze mensen kunnen juist heel veel. Klantcontact bij intake en rapportage zijn lastig, dus dat is onze rol in dit initiatief. Die rol is tijdelijk, want The Monastery zal zo snel mogelijk zelfstandig draaien. Daar zijn klanten voor nodig die ons een kans willen geven. Dus BV Nederland: kom op met je testwerk!” zo luidt de oproep van Pim Takkenberg, directeur Cyber Security bij Northwave.

Onder de eerste opdrachtgevers van The Monastery zijn het Eindhovense triptic (maker van het gebruiksvriendelijke Iris Intranet), het RIVM en Leaseweb (een aanbieder van wereldwijde cloud-hosting oplossingen) uit Amsterdam.

Meer informatie: https://www.themonastery.nl