Tele2 zorgt voor IoT in nieuwe Zweedse stadsauto

Tele2 IoT heeft een overeenkomst gesloten met het Zweedse Uniti om stadsauto’s te voorzien van IoT. Uniti ontwikkelt een elektrische auto speciaal bedoeld voor steden.

De nieuwe auto moet veilig en duurzaam zijn. Ook is het productieproces eenvoudig schaalbaar door het gebruik van carbon fiber en composiet. De auto moet nog dit jaar af zijn als prototype. Het is de bedoeling dat het productiemodel vanaf 2019 van de band rolt.

Bijzonder is dat de gebruiker de auto bijna uitsluitend bedient via elektronische systemen, terwijl bij reguliere auto’s mechanica nog altijd een grote rol speelt. Zo is het stuur niet mechanisch verbonden met de wielen. Uniti heeft een elektronisch stuurwiel. Ook zal er sprake zijn van een fullscreen head-up display (HUD). Het bedrijf trekt voor wat betreft de bediening de vergelijking met consumentenelektronica zoals smartphones.

Tele2 IoT is verantwoordelijk voor een beveiligde verbinding met elke Uniti-auto. Gegevens worden gebruikt voor diagnose en infotainment, staat in het persbericht.