Tech Data sluit overeenkomst met Vodafone voor Europese IoT-dienst

Tech Data heeft een pan-Europese overeenkomst gesloten voor het aanbieden van  managed Internet of Things van Vodafone. Resellers en system integrators in Europa krijgen daarmee toegang tot de IoT-diensten van Vodafone om klanten te voorzien van IoT-oplossingen in sectoren als fabricage, transport of retail.

De Vodafone-dienst wordt toegevoegd aan het IoT-productaanbod van Tech Data bestaande uit sensoren, gateways, analytics, smart displays en augmented reality. Vice-president IoT & Analytics Solutions Victor Paradell van Tech Data spreekt in een persbericht over een doorbraak. “Tech Data kan nu een volledige end-to-end Vodafone IoT connectivity solution aanbieden in heel Europa.” Tech Data merkt dat de vraag naar IoT groter is dan ooit. “Investeringen door bedrijven in de technologie nemen toe, net als het aantal IoT-verbindingen,” aldus Paradell.

Het aanbod van Tech Data bestaat uit IoT-devices met SIM-kaarten ingebouwd, die in combinatie met Vodafone’s aanbod ervoor kunnen zorgen dat resellers complete IoT-oplossingen aan klanten kunnen aanbieden. Te denken valt aan device tracking, fleet management en gebouwenbeheer. De uitrol door Tech Data zal in fasen verlopen, te beginnen met de UK komend kwartaal. Gedurende 2018 volgt de rest van Europa.