Tech Data Nederland sluit distributieovereenkomst met Google

Tech Data Nederland heeft een strategisch partnership met Google gesloten. Door het veranderende business model van een directe naar indirecte benadering Tech Data aangewezen als exclusief distributeur van device management license (Chrome for Education, Chrome for Enterprise licenties en Chromebox for Meetings) in Nederland.

Tech Data heeft hiermee haar zeer brede portfolio Google hardware aangevuld met de expertise als het gaat om distributie. Bovendien kunnen hierdoor de Chromebooks van verschillende vendors nu in combinatie met Google licenties worden geleverd aan geautoriseerde resellers. Deze succesformule is overgenomen van de Tech Data vestigingen in Spanje, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Mark Grady, Head of Chrome Channel – EMEA bij Google: “We zijn verheugd Chrome Enterprise en Hangouts Meet Hardware-distributie aan te bieden via Tech Data Nederland. We denken dat dit onze reseller-community meer kansen zal bieden om in de toekomst de business en de ervaring van klanten van Chrome Enterprise en Hangouts Meet Hardware in de Nederlandse markt te laten groeien.”

Suzette Oskam, Product Marketing Director Tech Data Endpoint Solutions – Broadline: “Deze strategische samenwerking met Google geeft Tech Data een nog relevantere positie in de markt. Niet alleen in het educatieve segment, maar ook binnen het Business-to-Business segment (Chrome for Enterprise) en voor de collaboration oplossing (Hangouts Meet), zullen we samen met Google en de betreffende chromebook- en chromebox vendors de juiste aanbiedingen kunnen maken voor onze resellers binnen het genoemde segment. Wij zijn super enthousiast over deze samenwerking en de mogelijkheden die dit biedt voor onze resellers!”

Geïnteresseerde partners kunnen gedetailleerde informatie verkrijgen over deze oplossingen, per telefoon +31 (0) 88 133 4067 of via het Tech Data e-mailadres google@techdata.nl.

www.techdata.nl