Synology lanceert Router RT2600ac en VPN Plus

De Taiwanese opslag- en netwerkfabrikant Synology heeft de RT2600ac gelanceerd, een supersnelle beveiligingsgerichte router voor zakelijk en thuisgebruik. Daarnaast heeft de fabrikant VPN Plus officieel gelanceerd. Hiermee kunnen gebruikers van een Synology Router een krachtige lokale VPN-oplossing instellen.

Om de gebruikerservaring en netwerkprestaties te maximaliseren is de RT2600ac uitgerust met een 1.7GHz dual-core processor en de meest recente 802.11ac Wave 2-gecertificeerde radio’s met MU-MIMO-ondersteuning. Hierdoor kunnen meer apparaten op een hogere snelheid verbinding maken. In combinatie met Smart Connect optimaliseert RT2600ac de verbindingskwaliteit en balance voor apparaten met 2.4GHz- en 5GHz-radio’s voor maximale snelheid en bereik. Dankzij de combinatie van Dual WAN met 2.0 Gbps kunnen gebruikers twee hogesnelheid internetverbindingen gebruiken voor load balancing en failover.

synology2600ac
Synology 2600ac router

De RT2600ac wordt ondersteund door het besturingssysteem Synology Router Manager (SRM) met professionele netwerkhulp-programma’s voor een gebruikersvriendelijke prijs. Dankzij de Application Layer QoS (Quality of Service) wordt niet alleen het bandbreedte-gebruik van apparaten bewaakt en gecontroleerd, maar ook dat van individuele toepassingen. Ook bij gebruik van geavanceerd trafficbeheer en toepassingsdetectie levert de hardwareversnellingsengine hoge prestaties en hoge doorvoer naar alle verbonden apparaten. De RT2600ac is wifi- en DLNA-gecertificeerd.

De beschikbaarheid van VPN Plus op de Synology RT2600ac en RT1900ac routers biedt een nieuwe virtuele kantoorervaring voor particuliere toepassingen en kleine bedrijven. WebVPN biedt gebruikers clientless toegang tot interne web-based services en maakt het werken van externe locaties net zo eenvoudig als het openen van een browser. Voor gebruikers die een verbinding met een bestandsserver moeten maken of extern onderhoud moeten uitvoeren, biedt Synology SSL VPN degelijke prestaties, SSL-codering en eenvoudige installatie.

Bovendien bevat VPN Plus een breed scala aan tools voor machtigings- en trafficbeheer. Beheerders kunnen hiermee hun netwerk visualiseren en optimaliseren. De uitgebreide ondersteuning van protocollen zoals SSTP, OpenVPN, PPTP en L2TP over IPSec garandeert de probleemloze integratie van VPN Plus in alle omgevingen.

Meer informatie: www.synology.com