Synology releast Synology Router Manager 1.1

NAS-specialist Synology heeft Synology Router Manager (SRM) 1.1 gelanceerd, de nieuwste versie van de krachtige beheersoftware voor de draadloze router Synology Router RT1900ac. Met deze nieuwe versie worden de mogelijkheden van de RT1900ac nog verder uitgebreid, met intelligente WiFi-connectiviteit, gedetailleerde netwerkanalyse, verbeterde beveiliging en meer.

SRM 1.1 biedt de volgende nieuwe functies:

•Smart Connect: met de WiFi-technologie Smart Connect van Synology maakt ieder apparaat, aan de hand van zelf te kiezen criteria, altijd automatisch de beste draadloze verbinding met de router: 2,4 of 5GHz. Zo heeft iedere gebruiker altijd een optimale draadloze verbinding, zonder zich te hoeven bekommeren om technische details.
•Smart WAN: met Smart WAN is het mogelijk om gebruikers die ononderbroken netwerkconnectiviteit nodig hebbeneen secundaire WAN-aansluiting toe te wijzen. Vervolgens kan voor die gebruikers automatische LAN failover of load balancing ingesteld worden. Aanpasbare routingregels maken het ook mogelijk om dataverkeer via een specifieke interface te laten verlopen, afhankelijk van de bestemming of de bron.
•Rapportage dataverkeer: gebruikers kunnen nu gedetailleerde rapporten genereren van het dataverkeer en het bandbreedtegebruik tijdens een bepaalde periode. Zo kunnen ze beter inzicht krijgen in hun netwerkeisen, controleren of bepaalde apparaten of applicaties te veel bandbreedte gebruiken en potentiële beveiligingproblemen onderzoeken.
•Intrusion Prevention (Beta): Met het Intrusion Detection System (IDS) en het Intrusion Prevention System (IPS) kan SRM 1.1 netwerkverkeer analyseren om kwaadaardige datapakketten en -verzoeken te detecteren, en deze vervolgens automatisch te blokkeren.
•Content filtering: de functies voor ouderlijk toezicht en het filteren van dataverkeer zijn nu geïntegreerd met Google SafeSearch, dat automatisch ongewenste en voor kinderen ongeschikte zoekresultaten filtert. Ook bestaat de mogelijkheid om drie aanpasbare profielen toe te voegen, zodat de toegangsrechten van specifieke familieleden of werknemers precies kunnen worden ingesteld of geblokkeerd.
•Bestandssynchronisatie en -backup: SRM 1.1 ondersteunt Synology Cloud Station Suite. Met Cloud Station Drive kunnen gebruikers bestanden synchroniseren op al hun apparaten. Met Cloud Station Backup is het mogelijk om in real-time backups te maken van bestanden op Windows-, Mac- en Linux-computers.

Synology Router Manager (SRM) 1.1 is gratis te downloaden en te installeren op de Synology Router RT1900ac. Meer informatie over de Synology Router RT1900ac is te vinden op https://www.synology.com/products/RT9100ac