Synology introduceert Flashstation FS2017

Netwerkopslagspecialist Synology komt met de FlashStation FS2017, een high performance en schaalbare NAS-server, speciaal ontworpen voor de zakelijke markt. De FS2017 kan meer dan 90.000 IOPS in 4K random write verwerken en is hiermee uitstekend geschikt voor big data-analyse, postproductie van video, virtualisatie en iedere andere veeleisende database toepassing waarbij een hoge IOPS en een lage latency vereist is.

De FS2017 bevat een 8-core Intel Xeon 8 D processor en 16GB DDR4 ECC RDIMM (uit te breiden tot 128GB). Deze hardware levert optimale prestaties en garandeert datadoorvoer, ook als er meerdere virtuele machines worden gehost. Dankzij vier Gigabit poorten is aansluiting op RJ45-netwerken eenvoudig. Voor toepassingen die meer bandbreedte nodig hebben, maximaliseren de dual 10GBase-T poorten, gecombineerd met een optionele 10GbE / 25GbE / 40GbE NIC ondersteuning, de datatoevoer.

“Een gemeenschappelijke uitdaging voor RAID op SSD’s is voorkomen dat de werking van alle drives tegelijkertijd faalt,” zegt Vic Hsu, CEO bij Synology Inc. “RAID F1 is ontworpen om dit probleem op te lossen. Met een speciaal algoritme dat de workload verdeelt over de SSD’s zorgt RAID-F1 voor een flexibele opslagpool en garandeert dat gegevens veilig blijven.”

“Bedrijven hebben betrouwbare en eenvoudig te gebruiken opslagoplossingen nodig die hen direct toegang geven tot hun belangrijkste gegevens,” aldus Ran Senderovitz, VP en General Manager bij Intel’s Wireless Consumer and Commercial Infrastructure Group. “De Intel Xeon D processorfamilie biedt uitzonderlijk hoge efficiency, prestaties en I/O opties, wat een stevige basis oplevert voor opslagoplossingen.”

De FS2017 draait op DSM, het besturingsprogramma van Synology. Hierin is standaard Snapshot Replication ingebouwd, waarmee 65.000 back-upkopieën kunnen worden gemaakt op offsite servers. Optioneel is een virtualisatie-oplossing te gebruiken voor integratie met VMware, Citrix, Hyper-V en OpenStack. Dankzij de ondersteuning voor integratie met Windows ACL, Windows AD en LDAP, is de FS2017 de ideale keuze voor grote bedrijven.

Meer informatie www.synology.com