Synology introduceert DiskStation DS418j

Synology heeft het nieuwe DiskStation DS418j gepresenteerd, een budgetvriendelijke 4-bay NAS-server die speciaal ontworpen is om thuisgebruikers te ondersteunen bij het effectief beheren, beschermen en delen van data.

De DS418j wordt gevoed door een gloednieuwe 64-bit dual-core CPU en levert een uitstekende encrypted file transfer performance. De leessnelheid bedraagt meer dan 112 MB/s; de schrijfsnelheid meer dan 87 MB/s bij een RAID 5-configuratie in een Windows-omgeving. Dankzij een 1GB DDR4 geheugen, twee keer zo groot vergeleken met de voorganger, en meer dan 40TB single volume raw capacity ondersteuning, biedt de DS418j een flexibel opslagbeheer met een uitstekende gebruikservaring.

“Foto’s, video’s en digitale bestanden worden in ons digitale tijdperk sneller dan ooit gemaakt en opgeslagen. Voor individuele gebruikers thuis is het essentieel om een opslagoplossing te hebben die voldoet aan zowel de behoefte aan veel opslagcapaciteit als de mogelijkheid om veilig data te kunnen delen,” zegt Michael Wang, Product Manager bij Synology Inc. “Door hardware-innovaties te koppelen met rijke applicaties, biedt de 4-bay DS418j gebruikers de mogelijkheid om de voordelen van cloudsynchronisatie en multimediastreaming tegen een voordelige prijs te ervaren.”

Ontworpen met een optimale gebruikerservaring en energie-efficiëntie in het achterhoofd, is de DS418j uitgerust met aanpasbare front LED-indicatoren. Hiermee kunnen gebruikers de helderheid beheren en op vier niveaus instellen. De NAS verbruikt bovendien maar 21,22 watt bij volledige operatie en slechts 8,87 watt bij HDD-slaapstand.

De DS418j draait op DiskStation Manager (DSM), één van de meest geavanceerde en intuïtieve besturingssystemen voor network attached storage devices. DSM biedt een uitgebreid scala aan applicaties, van backup tot multimediagebruik thuis. DSM van Synology is al verscheidene malen onderscheiden en is al zeven jaar op rij PC Mag Readers’ Choice.

Meer informatie: https://www.synology.com/products/DS418j