St. Anna Ziekenhuis introduceert appen vanuit elektronisch patiëntendossier

De St. Anna Zorggroep, waartoe onder meer het St. Anna Ziekenhuis in Eindhoven behoort, kan voortaan communiceren met patiënten vanuit het elektronisch patiëntendossier (EPD). Dit is mogelijk dankzij een koppeling tussen het zorgplatform BeterDichtbij en het EPD. 

Zorgverleners kunnen nu zonder aparte inlog vanuit het EPD contact leggen met patiënten, zonder uitstapjes naar andere systemen. De zorggegevens zijn alleen beschikbaar voor de eigen arts en het ziekenhuis. Voor de koppeling is gebruik gemaakt van het EPD van NEXUS, een ICT-bedrijf dat is gespecialiseerd in de zorgsector.

Volgens Sander Bijl van BeterDichtbij is er vanuit de zorgsector veel vraag naar een dienst voor patiënten om eenvoudig digitaal met de eigen arts in gesprek te gaan. Op dit moment maken er 19 ziekenhuizen gebruik van BeterDichtbij. “Het St. Anna is het eerste ziekenhuis waarin het technisch mogelijk was om integratie met NEXUS te realiseren”, aldus Bijl.

NEXUS Nederland en BeterDichtbij ondersteunen het Manifest Samen Vooruit dat pleit voor gegevensuitwisseling in de zorgsector. De koppeling van BeterDichtbij met het NEXUS-EPD is hier een concrete invulling van. Ook andere NEXUS-ziekenhuizen kunnen het BeterDichtbij platform volledig laten integreren.