SpinPanel gaat samen met Nubo Service Automation

Nubo Service Automation is samengegaan met branchegenoot SpinPanel. De twee vooraanstaande cloud businesses hebben de krachten gebundeld om vendor-neutrale gecentraliseerde cloud automation oplossingen te leveren aan het hele IT-distributienetwerk.

Het nieuwe SpinPanel stelt cloudleveranciers, distributeurs en resellers in staat om hun klanten beter van dienst te op het gebied van cloud-gebaseerde oplossingen. Nubo en SpinPanel vullen elkaar aan op terreinen als software ontwikkeling, marketing en verkoop.

Gezien hun track-records bij klanten en bekendheid in de markt zullen de beide bedrijven hun productnamen onder het overkoepelende merk SpinPanel. Karel Saurwalt blijft aan als CEO. Koen Nicolasen en Vincent Mejan, de oprichters van SpinPanel, worden verantwoordelijk voor resp. operaties en technologie. Internationaal investeerder Andy Ketelaars, hiervoor eigenaar en CEO van de Canadese venture New Electric, zal de uitbreiding in de Noord-Amerikaanse markt op zich nemen. Daarmee krijgt het SpinPanel Platform een internationale push en meer (financiële) armslag.

Met de fusie speelt SpinPanel in op de cloud-adoptietrend bij eindgebruikers. Het platform houdt perfect rekening met de omslag van traditionele ‘legacy’ IT-infrastructuur naar geconsolideerde cloud oplossingen. Het heeft een positief effect op de business processen van zowel IT-distributeurs als resellers die nu complete cloud oplossingen kunnen aanbieden en daardoor relevanter worden of blijven in hun relatie met de eindgebruiker. solutions and thus become more relevant to their end-users.

Karel Saurwalt: “We kijken ernaar uit om te groeien en te innoveren met het SpinPanel team. 30 to 50 procent van onze new business wordt al internationaal gerealiseerd, en de fusie stelt SpinPanel in staat om te focussen op zowel het Nederlandse als het internationale kanaal. Maar onze eerste prioriteit is het samenvoegen van SpinPanel en Nubo Service Automation tot één bedrijf met een sterke cultuur. Vervolgens gaan we onvermoeibaar door om de IT supplychain van onze klanten op zijn kop te zetten. Bedrijven zien hun Azure consumptie constant toenemen. Het SpinPanel platform transformeert de provisioning van deze services in één gestroomlijnd proces. Cloud automation, de technische provisioning van cloud services, billing, het beheer van Microsoft’s gebruikers- en licenties en de provisioning en het beheer van plaatsonafhankelijke werkplekken kan allemaal geregeld vanaf ons gecentraliseerde multi-tenant platform.”

“Automatisering is nog nooit zo relevant geweest. Iedere organisatie is op zoek naar slimmere en meer efficiënte manieren om te werken. SpinPanel heeft al bewezen van groot nut te zijn voor distributeurs en resellers bij hun overstap van legacy naar cloud-gebabaseerde oplossingen. De fusie was een logische stap naar continuïteit en groei. Met ons nieuwe team kunnen we nu ook een internationale commerciële vervolgstap zetten. Daarmee kunnen ook buitenlandse channelpartners de vruchten plukken van onze complete cloudoplossing,” aldus Koen Nicolasen.

Meer informatie: www.spinpanel.com