Sennheiser lanceert 27-serie hoofdtelefoons voor broadcasting

  Tijdens de IBC, die momenteel plaatsvindt in de RAI in Amsterdam heeft Sennheiser de nieuwe 27-serie hoofdtelefoons voor broadcasting geïntroduceerd. De gesloten over-ear hoofdtelefoons hebben een akoestische afwerking en een licht en comfortabel design.

  De serie bestaat uit de HME 27, met elektretmicrofoon, de HMD 27, met dynamische microfoon, en de HMDC 27, die is uitgerust met actieve NoiseGard ruisonderdrukking. Alle hoofdtelefoons uit de 27-serie voldoen aan de EC-richtlijn inzake lawaai op de werkplek en beschikken over een volledig modulair ontwerp dat vergelijkbaar is met de ontwerpen uit de 26-serie.

  n tegenstelling tot andere gesloten, over-ear hoofdtelefoons op de markt, zijn de modellen uit de nieuwe 27-serie licht en compact en behouden ze hun comfort tijdens lange werkuren. Zachte oorkussens worden gecombineerd met Sennheiser’s bekende open hoofdband, die automatisch opent wanneer de hoofdtelefoon opgezet wordt en daarmee het gevoelige fontanelgebied vrij houdt van druk. Voor gebruikers die een conventionele hoofdtelefoon prefereren wordt een brede hoofdbandvulling bijgeleverd die de twee hoofdbanden samenvoegt tot één geheel.

  Alle drie de hoofdtelefoons voldoen aan de EC-richtlijnen inzake lawaai op de werkplek dankzij de verwisselbare ActiveGard-functie die de presentator beschermt tegen geluidsuitbarstingen. ActiveGard herkent geluidspieken die boven 110 decibel uitkomen en reduceert het geluid meteen tot 110 decibel, waardoor alle verstrekte informatie verstaanbaar blijft.

  De hoofdtelefoons uit de 27-serie zijn uitgerust met microfoons van hoge kwaliteit die ontworpen zijn om luide omgevingsgeluiden zo min mogelijk op te vangen: de HME 27 heeft een prepolarized condensatormicrofoon met cardioïde pick-up patroon (frequentiebereik: 40 HZ tot 20 kHz). De HMD 27 en de HMDC 27 beschikken over een hypercardioïde microfoon met een frequentiebereik van 40 Hz tot 18 kHz

  De HMDC 27 met inschakelbare actieve NoiseGard ruisonderdrukking is een ideale keuze voor commentatoren en voor camerawerk in luidruchtige omgevingen. NoiseGard verhoogt niet alleen de verstaanbaarheid, maar beschermt ook het gehoor van de gebruiker en voorkomt stress en moeheid die veroorzaakt worden door lawaai. Om het gebruik gemakkelijk te maken heeft de actieve ruisonderdrukking geen batterijen nodig, maar functioneert het door middel van de P48 power supply.

  Het ontwerp van de hoofdtelefoon is volledig modulair en geschikt voor gebruik met de on-ear 26-serie, waardoor alle bestaande kabels gebruikt kunnen worden voor de nieuwe modellen. Omdat de microfoons ook vergelijkbaar zijn, kunnen presentatoren zorgen voor hetzelfde geluidsprofiel bij gebruik van zowel de 26- als de 27-serie.

  Meer informatie: www.sennheiser.com