Security VAD DCB opent Nederlandse vestiging

De in security-oplossingen gespecialiseerde Belgische distributeur DCB (Data Communication Business) heeft sinds deze week een eigen vestiging in Nederland. Er is specifiek gekozen voor Eindhoven, dat wel als het Nederlandse Silicon Valley wordt gezien. Daarmee beantwoordt DCB aan de wensen van channelpartners om snel lokaal commerciële én technische ondersteuning te krijgen.

De hoofdvestiging in België voert een sterk productportfolio van A-merken, die samen zorgen voor een totale security oplossing. Enkele voorbeelden zijn: WatchGuard, TrustWave, Kaspersky, SafeNet en Exinda. Het met succes distribueren en verkopen van deze security producten bestaat bij DCB niet uit het verzenden van dozen alleen, maar is vooral te danken aan het leveren van value added services zoals consultancy, knowledge-base sharing, trainingen, go-to market ondersteuning, managed services en IT-rescue diensten.

Vanuit deze gedachte gaat DCB Nederland van start met een deel van het product portfolio, namelijk WatchGuard, TrustWave en IPBrick. Vanwege de aanwezige kennis en expertise van de andere merken zijn er nog gesprekken gaande om ook deze aan te kunnen bieden in Nederland.

Dick Gehéniau is Managing Director voor DCB Nederland. Hij zal leiding geven aan een team van security experts die samen zorg zullen dragen voor commerciële en technische services aan onze channel partners. De afgelopen jaren heeft DCB een
top 3 positie als security distributeur in België verworven. Met de opening van het nieuwe kantoor in Eindhoven stelt DCB zich ten doel om ook in Nederland een aanzienlijke positie te verwerven.

“Nederland was voor DCB een logische keuze om te groeien. Zeker toen de vraag van onze leveranciers kwam om hen in Nederland ook te vertegenwoordigen met dezelfde product expertise en support voor het reseller kanaal. Met de aanstelling
van Dick Gehéniau zal DCB Nederland zeker tot een succes uitgroeien” aldus Wim Clinckspoor, ceo van DCB België.

Meer informatie: www.dcb.nl