Ruckus Networks: Goede en betrouwbare wifi steeds belangrijker voor het MKB

Steve Johnson, Director Regional Sales Northern Europe bij Ruckus Networks

Tegenwoordig beschouwen gebruikers, zowel privé als in zakelijke omgevingen, wifi -connectiviteit als een vanzelfsprekendheid, en worden bedrijven er bijvoorbeeld via sociale media op ‘afgerekend’ als ze niet aan die verwachtingen voldoen. Dat er op dit gebied nog wel het nodige te verbeteren valt – zelfs op een groot internationaal vakevenement als de CES – konden collega-journalisten in Las Vegas onlangs nog ervaren. Een fabrikant als Ruckus Networks zet zich om die reden dan ook samen met channelpartners, OEM’s en strategische partners in om te zorgen voor volledige connectiviteit via zijn access points, switches en clouddiensten.

Ruckus Networks is inmiddels ruim een jaar onderdeel van ARRIS, een grote speler met een miljardenomzet in communicatie en communicatiediensten. “De activiteiten van Ruckus passen daar naadloos in, en dat is terug te zien in de recordcijfers die we de afgelopen kwartalen hebben weten te behalen over de gehele breedte van ons portfolio. In dit verhaal willen we met name de Ruckus Cloud Wi-Fi nader belichten.”

Ruckus Cloud Wi-Fi

Steve Johnson

“Deze oplossing kent een heel breed toepassingsgebied – van mkb tot en met enterprise-omgevingen – en neemt de complexiteit van uitrol en beheer van het wifi-netwerk weg”, legt Johnson uit. “Niet voor niets genieten onze producten de voorkeur van talloze hotelketens, congreslocaties en andere openbare gelegenheden. Een IT-beheerder of MSP kan zonder al te veel moeite alle vragen rondom wifi beantwoorden, zoals het aanmaken van nieuwe gebruikers en het opzetten en beheren van gastnetwerken via een intuïtieve beheerconsole in de vorm van een uitgebreide mobiele app voor permanent netwerkbeheer en monitoring. Als een van de wifi -pioniers staat Ruckus bekend om zijn uitzonderlijke wifi-prestaties onder ook de meest uitdagende netwerkomstandigheden en bijzonder tevreden gebruikers.”

Optimaal rendement en veiligheid

Johnson: “De snelgroeiende populariteit van Cloud Wi-Fi is niet alleen te danken aan de kwaliteit, maar ook aan het schaalbare afrekenmodel (‘pay-as-you-grow’) en de eenvoudige ‘plug-and-play’ installatie, waarbij (nieuwe) access points (AP’s) zichzelf automatisch configureren vanuit het netwerk. Beveiliging is vandaag de dag ook een belangrijk thema en dan is het goed om te weten dat alle data – zowel tijdens verzending als in ruste – beveiligd is door encryptie. Beveiligingsupdates – normaal gesproken best een uitdaging voor IT-beheer – worden via het platform automatisch doorgezet naar de AP’s en switches in het netwerk. Daarnaast zijn alle belangrijke zaken, zoals hoge beschikbaarheid, disaster recovery, 24/7-support en de ondersteuning van VoIP inbegrepen in de prijs, dus geen onaangename verrassingen.”

Ideaal voor resellers en MSP’s

“Vanzelfsprekend voorziet het Ruckus Cloud WiFi-platform in de mogelijkheid voor resellers en MSP’s om meerdere, verschillend geconfigureerde, klantomgevingen vanuit één enkele console te beheren en te monitoren”, vervolgt Johnson. “Ons succes hangt daarnaast ook sterk af van de toewijding van onze partners die deelnemen in ons Ruckus Ready Partner Program. Daarin onderscheiden we twee niveaus, Select en Elite, met zoals gebruikelijk oplopende vereisten en benefits voor technische en verkoopvaardigheden. Wie meer wil weten kan daarvoor terecht bij onze distributeurs, Alcadis en Exclusive Networks. Zij helpen je graag verder met al je vragen over Ruckus.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 1]

Lees het artikel hier in PDF