RSA: hechtere samenwerking met Microsoft

Vertrouwen is het meest kritische element in webservices, aldus RSA. Daarom gaat RSA nauwer samenwerken met Microsoft's .Net initiatief.

Vertrouwen is het meest kritische element in webservices, aldus RSA. Daarom gaat RSA nauwer samenwerken met Microsoft’s .Net initiatief.

Een nieuwe versie van ClearTrust en een nauwere samenwerking met Microsoft moeten gaan zorgen voor dit vertrouwen. Dit zei RSA’s productmanager Ted Kamionek tijdens de jaarlijkse RSA Conferentie in Parijs. Volgens Kamionek is het zeer waarschijnlijk dat toekomstige producten van RSA nauwer gaan integreren met de .Net-productlijn en andere Microsoft-gerelateerde services en voorgestelde standaarden, zoals WS-Security. Volgens de productmanager is dit afhankelijk van het aantal klanten dat gebruik gaat maken van het .Net-servicesplatform. Eerder werd al bekend dat Microsoft gebruik gaat maken van RSA’s SecureID-agent te beginnen met de Internet Security and Acceleration (ISA)-server. Hierdoor krijgen klanten ‘out-of-the-box’ ondersteuning voor een ‘two-factor’ authenticatie. Bovendien onthulde RSA plannen om een SecureID-softwaretoken te gaan ontwikkelen voor Microsofts PocketPC 2002-platform om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Gebruikers hoeven dan geen hardwaretoken meer bij zich te dragen. Een nieuwe samenwerking tussen iRevolution en RSA moet resulteren in een product waarmee Passport-gebruikers zich met behulp van RSA Mobile-software kunnen aanmelden bij Passport-geschikte sites.Versie 5.0 van ClearTrust ? een beheeroplossing voor webtoegang ? moet zorgen voor een betere beveiliging en beheer van gebruikersidentiteiten en een eenvoudiger beheer van toegangspriviliges binnen heterogene e-businessomgevingen. Voor een eenvoudiger gebruik is de software voorzien van een nieuwe webgebaseerde GUI, verbeterd beheer van wachtwoorden en verbeterde applicatieplugins voor integratie van ‘third-party’ databases en servers, aldus Kamionek.