Rosenberger OSI kwalificeert zich als één van de eerste Europese MXC leveranciers

Rosenberger Optical Solutions & Infrastructure, fabrikant van innovatieve optic fiber bekabelingsinfrastructuren, start binnenkort met de productie van de nieuwe big data connector MXC in Augsburg.

Door het ongekend hoge aantal fibers staat de MXC bekend als dé Big Data Connector, omdat het door zijn lay-out zeer grote hoeveelheden data kan verwerken.

Ab Vingerling van Rosenberger OSI: “Grote IT-Hardware fabrikanten, wetenschappelijk onderzoekers en producenten van medische apparaten hebben grote interesse in deze connector, die momenteel in uiteenlopende projecten toegepast wordt. Al deze sectoren anticiperen op een snelle ontwikkeling van de markt voor big data in de nabije toekomst. Rosenberger OSI streeft ernaar om snel te starten met de serieproductie en uitlevering voor deze high-end productlijn.”

Het connector systeem wordt onder meer gebruikt in innovatieve nieuwe netwerkapparatuur en storage in datacenters. Dankzij de High-Density Interconnect Technology vormt MXC de ideale connector om Optical Engines op PCB boards aan te sluiten. MXC van US Conec Ltd. is een connector met fiber lenzen, onder meer voor 400GBE-SR16 toepassingen. De connector faciliteert toepassingen met 32 fibers (2 keer 16 bundels van fibers). In totaal bestaat kan middels deze connector 64 fibers gerealiseerd worden. (4 bundels van 16 fibers per stuk). De zogenoemde Card-Edge- and Mid-/Backplane-versies van de MXC® vinden hun toepassing in IT-producten waaraan de hoogste eisen worden gesteld
De MXC connector combineert de bekende voordelen van MTP® met lenstechnologie en is op dit moment gestandaardiseerd op een maximum aantal van 64 fibers per verbindingsstuk. De PRIZM MT technologie voorziet in een geheel nieuw ontwerp van de top van de verbinding met een oppervalk van maximal 64 micro lenzen, vier rijen van maximal 16 lenzen per rij.

De samenwerking tussen Rosenberger OSI met US Conec heeft een lange geschiedenis. Vanwege het succes van deze samenwerking is Rosenberger OSI als een van de eerste Europese partners geselecteerd voor de productie van de big data connector MXC. De procesengineers van de bekabelings expert zijn in Hickery opgeleid door US Conec en hebben hun nieuw opgedane kennis van deze technologie meegebracht naar Duitsland. Op basis daarvan heeft Rosenberger OSI zich recent met success gekwalificeerd en heeft de MXC Award verworven.

Meer informatie: www.rosenberger.com/osi