Riverbed Technology introduceert Riverbed SteelHead 9.1

Riverbed Technology, specialist op het gebied van applicatieperformance optimalisatie, heeft met Riverbed SteelHead 9.1 nieuwe mogelijkheden geschapen om ervoor te zorgen dat cloudapplicaties werken zoals verwacht. Met deze versie is de IT-afdeling in staat om applicaties over hybride WANs te leveren en zo de bedrijfsresultaten en kostenefficiëntie te optimaliseren.

SteelHead 9.1 maakt het voor IT-teams mogelijk om applicaties strategisch en veilig over hybride netwerken te leveren. Dat gebeurt door de inzet van kostenefficiënte en publieke internetlinks voor bedrijfskritische workloads om de ROI te maximaliseren. Als aanvulling op deze nieuwe direct-to-net-capaciteit heeft Riverbed zijn Riverbed SteelHead SaaS-optimalisatie en -flexibiliteit verder uitgebreid met nieuwe, universele SaaS-licenties en performanceoptimalisatie voor Box, ServiceNow, SAP SuccessFactors en Microsoft Dynamics CRM. Dit alles naast de ondersteuning voor Salesforce en Microsoft Office 365, die SteelHead al biedt.

“Cloud computing heeft een onstuimige kant en dan heb ik het over de prestaties van applicaties. Als bedrijf dat al meer dan tien jaar marktleider is op het gebied van applicatieperformance, wijst Riverbed de weg door deze storm. SteelHead 9.1 biedt de meest complete oplossing om ervoor te zorgen dat alle applicaties – of ze nu on-premises of in de cloud draaien – presteren zoals de business dat vereist”, zegt Paul O’Farrel, Senior Vice-President en General Manager SteelHead en SteelFusion Product Groups van Riverbed. “Applicatieperformance en bedrijfsprestaties staan nu op één lijn, en SteelHead 9.1 biedt nog meer veiligheid en flexibiliteit, zodat IT meer dan ooit kan profiteren van de cloud en het internet.”

Verbeterde prestaties voor het internet
Doordat werknemers steeds vaker toegang tot het internet nodig hebben voor onderzoek, social media, het delen van bestanden en samenwerkingssites, Video on Demand (VoD) en zelfs YouTube, breidt SteelHead 9.1 de controle van IT naar het publieke internet uit met nieuwe mogelijkheden en voordelen. Geïntegreerde webproxy verbetert internetprestaties. Riverbed levert de meest uitgebreide oplossingen om de eindgebruikerservaring te verbeteren en te zorgen voor minder verkeer over direct-to-net-connecties. SteelHead 9.1 introduceert een volledig geïntegreerde en transparante http(s)-proxy met web-object-caching voor al het internetverkeer. Dit bespaart bandbreedte door het voorkomen van opeenvolgende transfers van mogelijk grote bestanden. Door requests lokaal af te handelen, maakt SteelHead 9.1 een einde aan connection set-up time, waardoor de applicatie nog beter presteert. Deze mogelijkheden zijn vooral interessant voor grote videobestanden die werknemers steeds vaker gebruiken voor trainingen en vergaderingen.

Met de release van SteelHead 9.1 krijgen SteelHead SaaS-klanten meer flexibiliteit en verbetert hun productiviteit voor slechts 1,99 dollar per gebruiker per maand middels universele licenties. SteelHead SaaS wordt aangeboden als abonnement en zorgt voor een acceleratie van SaaS-applicaties. Daardoor presteren applicaties 33 keer sneller en is het mogelijk om 97 procent bandbreedte te besparen. De release biedt de flexibiliteit om de performance van de meest belangrijke applicaties te optimaliseren. Zo draagt SteelHead 9.1 bij aan het verlagen van de kosten en het verbeteren van de zakelijke flexibiliteit.

De nieuwe mogelijkheden en voordelen voor SteelHead SaaS zijn inclusief nieuwe, universele licenties voor alle ondersteunde SaaS-applicaties en performanceoptimalisatie voor meer SaaS-applicaties.

Riverbed SteelHead 9.1 is algemeen beschikbaar, meer informatie is hier te vinden. SteelHead SaaS met universele licenties is naar verwachting begin augustus 2015 beschikbaar.