Riverbed SteelFusion ondersteunt Microsoft Azure en Amazon Web Services

Riverbed Technology, specialist in applicatieperformance-infrastructuur, heeft het bereik van zijn hyper-converged oplossing voor branche offices – Riverbed SteelFusion – uitgebreid naar cloudomgevingen. De oplossing biedt nu ook ondersteuning voor Azure via Microsoft StorSimple en voor Amazon Web Services via AWS Storage Gateway.

Klanten hebben zo meer flexibiliteit en keuze voor cloudgebaseerde data-opslag op remote locaties. Ze kunnen de cloud gebruiken als tweede storagelaag voor extra capaciteit, voor back-up of voor storage tiering in combinatie met opslagmiddelen in een eigen datacenter.

SteelFusion combineert virtualisatie, slimme storage en toonaangevende WAN-optimalisatie. De oplossing is de eerste hyper-converged infrastructuuroplossing die rekening houdt met de unieke uitdagingen van ROBO-IT (Remote Office- en Branch Office-locaties). Zo verwijdert SteelFusion alle fysieke servers, storage en waardevolle data op ROBO’s; consolideert en versnelt tijdrovende ROBO-IT-werkzaamheden, zoals back-upprocessen en databescherming, het leveren van nieuwe services en locaties, en snelle recovery naar centrale datacenters in één oplossing en breidt de hoogwaardige beveiliging, diensten en wendbaarheid van het centrale datacenter en nu ook de cloud uit naar alle ROBO’s, ongeacht op welke afstand ze zich bevinden en zonder dat de performance eronder lijdt.

In tegenstelling tot hyper-converged oplossingen die gebouwd zijn om datacenterinfrastructuren te vereenvoudigen, is SteelFusion ontwikkeld om de ‘hyper-converged edge’ mogelijk te maken. SteelFusion voldoet aan de belangrijkste eisen van zowel de business, de IT-organisatie als medewerkers. Dat doet de oplossing door de operationele kosten van het beheer van remote locaties te verlagen, de databeveiliging te verhogen, de productiviteit van de business en de IT-flexibiliteit te vergroten met honderd keer snellere recovery-tijden en dertig keer snellere implementatie van services op de vestigingen. SteelFusion biedt tot wel honderd keer hogere applicatieprestaties op de vestigingen voor nog meer productiviteit.

“We geven onze SteelFusion-klanten graag meer opties en flexibiliteit met de mogelijkheid hun remote data in de cloud op te slaan, of dat nu met Microsoft Azure of Amazon Web Services is”, zegt Paul O’Farrell, senior vicepresident en algemeen directeur van SteelHead, SteelFusion en SD-WAN-oplossingen van Riverbed. “Veel moderne ondernemingen maken al gebruik van een hybride-IT-model, met data zowel in de cloud als in een datacenter. Nu ze met SteelFusion toegang hebben tot cloudgebaseerde storage- en back-up-mogelijkheden kunnen onze klanten eenvoudig van de cloud profiteren als tweede storagelaag, zonder dat het invloed heeft op eindgebruikers.”

Meer informatie: www.riverbed.com