Riverbed neemt toonaangevende SD-WAN-leverancier Ocedo over

Applicatieprestatie-infrastructuurspecialist Riverbed Technology de Duitse leverancier van software-defined netwerk- en SD-WAN-oplossingen Ocedo overgenomen. De aankoop van het niet-beursgenoteerde bedrijf vergroot en versnelt Riverbed’s levering van eersteklas SD-WAN-oplossingen aan klanten, en creëert belangrijke nieuwe groeimogelijkheden voor Riverbed en zijn partners.

SD-WAN-oplossingen stroomlijnen en vereenvoudigen de inzet en het beheer van hybride WAN’s. Zo leveren IT-afdelingen snel en veilig on-premise of in de publieke cloud gehoste applicaties met meer flexibiliteit en gemak. Volgens Gartner zal eind 2019 dertig procent van de bedrijven gebruikmaken van SD-WAN-producten in al hun vestigingen, tegenover minder dan één procent op dit moment.

Als pionier in software-defined networking ontwikkelde Ocedo een geavanceerde, zakelijke software-defined netwerkoplossing, met een productportfolio inclusief beveiligde gateways, draadloze access points en switches en een geïntegreerd cloudmanagementsysteem dat zero-touch-levering en gecentraliseerd beheer van apparaten en netwerkdiensten op afstand mogelijk maakt.

Riverbed’s unieke applicatie-gecentreerde benadering van software-defined netwerken biedt snelle en flexibele applicatielevering aan bedrijven. Daarnaast biedt Riverbed een uitgebreid Application Performance Platform voor end-to-end inzicht, optimalisatie en controle, waarmee bedrijven alle voordelen van software-defined netwerkoplossingen benutten. De overname stimuleert het Riverbed Project Tiger-initiatief, aangekondigd in het najaar van 2015, waarin Riverbed van plan is een nieuw pakket applicatiegecentreerde SD-WAN-oplossingen te lanceren die de behoefte aan traditionele branch-routers uitsluiten en cloud zero-touch-levering en -beheer bieden. Het nieuwe pakket is gebaseerd op een nieuw software-operatingplatform dat flexibele service-chaining mogelijk maakt voor Riverbed-gebaseerde en third party-diensten en -applicaties. Lancering van de eerste SD-WAN-oplossing staat gepland in Q1 2016 ter aanvulling en uitbreiding op het Riverbed Application Performance Platform.

Naast de innovatieve technologie biedt Ocedo Riverbed ervaren managers en ingenieurstalenten. Het team van Ocedo brengt tientallen jaren ervaring in de netwerkindustrie met zich mee.

Meer informatie: www.riverbed.com