Ricoh versterkt oplossingen voor digitale werkplek met overname DocuWare

Ricoh, leverancier van digitale documentverwerkingsoplossingen, heeft zijn portfolio versterkt met de overname van Docuware, een toonaangevende producent van Content Services software.

Met hoofdkantoren in Duitsland en de VS levert de softwarebouwer cloud en on-premises document management en workflow automatiseringssoftware aan meer dan 12.000 klanten in ruim 90 landen wereldwijd via een netwerk van 600 partners.

DocuWare werkt al enkele jaren samen met Ricoh, dat de software zowel intern voor de eigen activiteiten gebruikt als bij bestaande klanten. De software maakt bedrijfsprocessen eenvoudiger en goedkoper, verlaagt het aantal menselijke fouten en vergroot de efficiëntie.
David Mills, Corporate Senior Vice President bij Ricoh: “Ons doel is om een digitale werkomgeving mogelijk te maken. In de praktijk betekent dit informatie makkelijker en sneller beschikbaar maken. In de synergie tussen Ricoh en DocuWare staat dit doel dan ook centraal. DocuWare wordt een zelfstandige dochteronderneming van Ricoh. We houden vast aan ons succesvolle partnerprogramma en gaan dat uitbreiden door het netwerk te vergroten en te investeren in de verdere productontwikkeling. DocuWare integreert al naadloos met onze nieuwe multifunctionele IM C-printers, dankzij Ricoh Smart Integration. Op die manier beschikt de klant over een eenvoudige en veilige manier om documenten te scannen en rechtstreeks op te nemen in een effectief, intelligent workflow proces.”

De overname moet na de zomer zijn afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de bevoegde mededingsautoriteiten in Duitsland en Oostenrijk en de afronding van de andere gebruikelijke formaliteiten. Daarna is DocuWare een formele Ricoh-dochter die zal worden geleid door de huidige DocuWare directie, Michael Berger en Max Ertl.

Meer informatie: www.ricoh.nl