Rick van Esch (Chatlayer Benelux) winnaar Ingram Micro Comet Competition

Op 19 november vond op Landgoed Wolfslaar te Breda het Comet Competition Benelux Event plaats. Aan de Comet Competition deden in de Benelux 130 start-ups mee. Tijdens dit event mochten de 15 finalisten hun eigen software persoonlijk presenteren aan de Benelux jury.

Naar aanleiding van de pitches werden aan het eind van de dag een winnaar en drie runners up gekozen. Rob Lai, Senior EcoSystem Partnership Executive van Ingram Micro Cloud Global, was voor deze Benelux editie van de Comet Competition speciaal uit San Francisco overgevlogen. Hij maakte deel uit van de jury, die verder bestond uit Job Verhagen (Intercept), Sebastien Toupy (The Next Web), Roel Reijnen (TIIN Capital), Michiel Alkemade (Smart Profile), Johan Vansimpsen (Ingram Micro), Paul Hermans (Ingram Micro) en Bart van der Knaap (Microsoft).

De Comet Competition is speciaal ontwikkeld om beginnende tech bedrijven te helpen hun commerciële succes voor technologie te vinden. Deze wedstrijd is een mooie kans om hun bedrijf te laten groeien en hun software beschikbaar te stellen aan meer dan 55.000 cloud resellers wereldwijd. De winnaar ontvangt 100.000 dollar aan go-to-market funding en de drie runners-up ontvangen 50.000 dollar aan go-to-market funding. Daarbij mag de winnaar van het Comet Competition Benelux Event naar de Cloud Summit in 2020 en hier tegen de andere regionale winnaars strijden voor 1 miljoen dollar.

De winnaar voor de Benelux is Rick van Esch van Chatlayer, hij won 100.000 dollar met een platform voor conversational AI gericht op chatbots en voicebots.
Ook mag hij zijn oplossing presenteren tijdens de Cloud Summit op 12 t/m 14 mei 2020 in Miami, Florida en strijden tegen de 15 andere winnaars van de andere nationale Comet Competition edities voor de Grand Prize van 1 miljoen dollar. Runners-up waren Boudewijn Nuij en Fergus Keith van QS solutions.

Meer informatie: www.ingrammicro.nl