Vitasys exclusief wederverkoper Matterport in de Benelux

Media technologiebedrijf Matterport heeft Vitasys, gespecialiseerd in maatwerkoplossingen op het gebied van automatisering, beveiliging en beheer, aangewezen als exclusief verkooppunt van haar producten in de Benelux. Matterport kiest voor Vitasys omdat de automatiseerder uit Noord-Holland al een grote expertise heeft op het gebied van Virtual Reality (VR).

Matterport levert 3D- en VR media oplossingen voor uiteenlopende industrieën. Recent bouwden zij het eerste end-to-end media platform waarmee gebruikers kunnen ontwerpen, wijzigingen aanbrengen, navigeren en bouwen op digitale representaties van echte locaties. Matterport, opgericht in 2011, heeft als visie het creëren van een volledig virtueel model van de wereld die de manier waarop mensen en industrieën omgaan met fysieke ruimtes ingrijpend verandert.

Deze unieke technologie biedt ongekende mogelijkheden voor tal van toepassingsgebieden. Denk aan klanten van makelaars die op elk moment van de dag een woning kunnen bezichtigen via hun mobiel, tablet of computer. Architecten en binnenhuisarchitecten beschikken – na het inscannen van een pand of omgeving – over de afmetingen tot op de millimeter nauwkeurig. Met een programma als AutoCad kun je aanpassingen maken in het 3D-model. Bouwbedrijven kunnen potentiële klanten uitgevoerde projecten laten zien of een ‘voor-en-na’ situatie tonen. Defensie kan een bestaande omgeving van overal ter wereld virtueel nabootsen en gebruiken voor trainingsdoeleinden. Verzekeraars kunnen nauwkeurig schades door water of brand in kaart brengen. Politie kan een plaats delict in 3D vastleggen zodat rechercheurs er indien nodig naar terug kunnen keren. Retail kan fysieke winkels virtueel maken en aan de producten labels hangen die naar de webwinkel leiden. Toerisme, Musea, Horeca Bezoekers krijgen vooraf een goede indruk van wat ze kunnen verwachten bij een bezoek. Educatie Studenten leren omgaan met 3D scannen en werken met 3D objecten en kunnen locaties overal ter wereld in 3D bekijken. Jachtwerf Klanten kunnen met één druk op de knop jachten die te koop staan bezichtigen.

“De laatste jaren hebben we ons toegelegd op het bieden van diverse high-end 3D- en VR media oplossingen”, verklaart Vitasys directeur André Hundman de keuze van Matterport voor zijn bedrijf. “Wij denken continu mee met onze klanten over hoe zij zich het beste kunnen onderscheiden in hun markt. Hierdoor hebben we eerder al innovatieve oplossingen als Digital Signage, Google VR-brillen en diverse IP camerasystemen aan ons assortiment toegevoegd. We zijn dan ook trots dat we nu ook de Matterport 3D-camera en haar cloud oplossing aan dit assortiment kunnen toevoegen.”

Meer informatie: www.vitasys.nl