Infotheek Group besluit definitieve overname Centralpoint.nl

IT-bedrijf Infotheek Group heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) definitief toestemming gekregen voor de overname van Centralpoint.nl. De IT-dienstverlener wordt hierdoor marktleider in de Benelux.

Volgens de IT-leverancier uit Leiden heeft de definitieve overnametransactie al zijn beslag gekregen nu de aandelenoverdracht inmiddels is afgerond. De Infotheek Group heeft de aandelen overgenomen van Greenfield Capital Partners en oprichter Brian Speelman. Op deze manier groeit Infotheek uit tot marktleider in de Benelux met een omzet van ruim 700 miljoen euro en circa 900 medewerkers in 14 landen.

Overname trend

De overnametransactie past in de consolidatietrend die al enkele jaren gaande is op de Europese IT-markt. Met de acquisitie van Centralpoint.nl wordt ervaring en kennis in huis gehaald op het gebied van online verkopen, die onder andere ingezet zal worden in het grootzakelijke klantsegment van het recent overgenomen Scholten Awater. Dankzij de ontwikkelcapaciteiten van Centralpoint.nl kan Infotheek Group blijven innoveren en voldoet Infotheek Group aan de toenemende vraag onder grote klanten om effectief ondersteund te worden met onder meer gepersonaliseerde portals en geautomatiseerd inkopen.

Meer info:  Infotheek Group