Renewd levert iPhone in meer duurzame verpakking

Met het oog op een groene toekomst presenteert Renewd vandaag een nieuwe verpakking. De kleinere en meer gebruiksvriendelijke verpakking, gemaakt van duurzaam karton en biologisch afbreekbaar plastic, is het resultaat van maanden voorbereiding.

Door de accessoires minder ruimte te geven en met behulp van een wijziging in het materiaal is de nieuwe verpakking 36% kleiner dan zijn voorganger. Kijkend naar deze wijziging is de CO2-emissie van Renewd alleen op logistiek gebied al met ruim één derde afgenomen. Bram Wingens (CEO Renewd) is dan ook erg blij met de nieuwe verpakking: “Als bedrijf blijven we mooie stappen zetten. Het werd hoog tijd dat onze verpakkingen hier ook in meegingen. Met dit nieuwe ontwerp zetten we deze stap op meerdere vlakken. Een stuk duurzamer, informatiever en nog mooier ook”.

FSC-Certificering

Het geld dat wordt bespaard met de afname in het volume van de verpakking wordt gestoken in het materiaal. Het karton dat wordt gebruikt voor de verpakking is vanaf nu uitsluitend gemaakt met papier afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Het gebruikte karton voldoet dan ook aan de regels volgens de FSC-Certificering (Mix C105636).
Daarnaast is er afscheid genomen van de welbekende plastic ‘sleeve’, die om de oude verpakking heen zat. De informatie die op de sleeve stond is voortaan rechtstreeks terug te vinden op de nieuwe verpakking zelf.
Het logo van het onlangs uitgebrachte Keurmerk Refurbished is vanzelfsprekend terug te vinden op de verpakking. “Nu het Keurmerk Refurbished eindelijk op de markt is, mogen we er ook wel een beetje mee pronken.”, aldus Wingens.