René Hendriks verlaat Lenovo

René Hendriks verlaat Lenovo. Hij wordt als country leader opgevolgd door Niels van Rees. Hendriks’ taken als channel salesmanager worden verdeeld onder Chris Visser en Wilfred Noordam.

Volgens een officiële verklaring wil Hendriks zich toeleggen op ‘andere professionele activiteiten’, maar zal hij zich deze maand nog inspannen voor een vlotte overdracht van de activiteiten. Hendriks zat al enige tijd ziek thuis, zo vertelde hij zelf in de media.

Niels van Rees blijft overigens zijn huidige positie als directeur MKB en Consumer Business in West-Europa vervullen en neemt dus de rol van country leader Nederland erbij. Van Rees was eerder verantwoordelijk voor de midmarket in EMEA en werkte in het verleden voor HP en Compaq.

De channelactiviteiten zullen voortaan worden gedaan door Chris Visser en Wilfred Noordam. De laatste kwam eind vorig jaar al naar Lenovo om op interim-basis de positie van channel salesmanager te vervullen. Visser werkt al heel lang bij Lenovo en is verantwoordelijk voor corporate business partners. Daarnaast is hij IBM alliancemanager. Bob Stoltink blijft als sales director verantwoordelijk voor de enterprise en publieke sector.