Redworks garandeert continuïteit 112 meldkamers

Na de uitbraak van het coronavirus / COVID-19 kreeg Redworks het verzoek van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond om een beveiligde 4G dataverbinding op te zetten voor thuiswerkende 112 centralisten.

Thuiswerken

De provincie Zuid-Holland telt, op de provincie Noord-Brabant na, het hoogste aantal besmettingsgevallen in ons land. Om verspreiding van het coronavirus onder centralisten te voorkomen, heeft de meldkamer te Rotterdam besloten noodpakketten samen te stellen waardoor medewerkers van de meldkamer hun werkzaamheden thuis kunnen uitvoeren.
Hierdoor is niet alleen de goede gezondheid van de medewerkers gewaarborgd, maar ook de continuïteit van de 112-alarmdiensten.

Redworks levert sinds 2013 diverse diensten aan de meldkamer te Rotterdam, waaronder: SIP Trunk voor de 112-meldkamer, SIP Trunks voor de alarmeringssystemen en viervoudig redunante glasvezel circuits.

Veiligheid verbinding gewaarborgd

De E112-SIM 4G data-only oplossing van Redworks maakt gebruik van een private APN. De SIMs worden door de meldkamer zelf beheerd en kunnen on-demand / live worden geactiveerd of gedeactiveerd.

Een private APN zorgt ervoor dat de data is afgeschermd van alle andere mobiele subscribers. Data wordt in een apart circuit op het Redworks core netwerk afgeleverd, gefirewalled en doorgestuurd naar één specifieke bestemming: de systemen van de meldkamer.

Security

De nooddiensten kunnen zich in tijden van calamiteiten, rampen of zelfs quarantaines niet bezighouden met het administratief bijwerken van firewall regels voor thuiswerkers. Hierdoor komt de security van het meldkamer netwerk in het gedrang.

De private APN oplossing is een veilige en vooral beheersbare oplossing voor de vitale diensten in ons land. De security en integriteit van hun netwerk blijft hierdoor gegarandeerd.