Red Hat lanceert Red Hat Virtualization 4

Opensource specialist Red Hat heeft Red Hat Virtualization 4, de nieuwste versie van zijn op Kernel-based Virtual Machine (KVM) gebaseerde virtualisatieplatform, vrijgegeven. Red Hat Virtualization 4 gaat concurreren met propriëtaire virtualisatieoplossingen op issues als complexiteit en kosten door een volledig open, high-performance, veilig en gecentraliseerd managementplatform voor zowel Linux- en Windows-gebaseerde workloads te bieden.

Red Hat Virtualization 4 combineert een krachtige hypervisor met een geavanceerd systeem dashboard en gecentraliseerd netwerk. Het virtualisatieplatform is gebouwd op Red Hat Enterprise Linux en zorgt voor een makkelijke integratie met bestaande IT-investeringen. Tegelijkertijd wordt een basis voor opkomende technologie-implementaties geboden, inclusief gecontaineriseerde en cloud-native applicaties.

Alhoewel virtualisatie een belangrijk element blijft van een datacentra-infrastractuur, veranderen de behoeften van klanten omtrent technologie snel. Grootzakelijke bedrijven die starten met virtualisatie willen een compleet, agile platform dat efficiëntie en open standaarden biedt. Bedrijven die al virtualisatietechnologieën hebben ingezet, raken meer en meer bezorgd over hun investering vanwege de kosten of de mate van innovatie. Red Hat Virtualization 4 is gebouwd op open standaarden en biedt een krachtige, flexibele oplossing voor nieuwe implementaties en helpt bestaande virtualisatiegebruikers te migreren naar een open, uitbreidbare oplossing.

Red Hat Virtualization 4 heeft een nieuwe krachtige hypervisor met een kleinere footprint. Deze hypervisor helpt de installatie van systeempakketten en driver-updates te stroomlijnen, de implementatie van moderne technologieën te vereenvoudigen en biedt betere hardware ondersteuning. Daarnaast kan Red Hat Virtualization nu via Anaconda geïnstalleerd worden, de gemeenschappelijke installer voor zowel de Red Hat Enterprise Linux als de Red Hat Enterprise Virtualization hypervisor.

Het nieuwe platform ondersteunt ook geavanceerde netwerkfunctionaliteiten, en helpt het proces te vereenvoudigen doordat via een nieuwe open API externe netwerkaanbieders toegevoegd kunnen worden en ook ondersteund worden. Deze functies maken centralisatie en vereenvoudiging van de netwerkbeheersystemen mogelijk door Red Hat Virtualization Manager te laten communiceren met externe systemen om netwerkkarakteristieken te bepalen die toegepast kunnen worden op de netwerkinterfaces van een virtuele machine.

Om de algehele virtualisatie te verbeteren, biedt Red Hat Virtualization 4 een geavanceerd systeem dashboard dat een uitgebreid overzicht van de gevirtualiseerde middelen en infrastructuur biedt. Dit stelt administrators in staat betere diagnoses te stellen en problemen te herstellen voordat ze invloed hebben.

Red Hat Virtualization 4 biedt ondersteuning voor op Linux-container gebaseerde workloads evenals OpenStack private en hybride cloud deployments. Het ondersteunt Red Hat Enterprise Linux Atomic Host als een configureerbaar gastsysteem.
Gezien het toenemende belang van cloud computing binnen grootzakelijke bedrijven, biedt Red Hat Virtualization 4 ook native ondersteuning voor Red Hat OpenStack Platform Neutron Open vSwitch (OVS). Hierdoor kunnen organisaties gedeelde diensten stroomlijnen en de operationele activiteiten minimaliseren door de inzet van diensten binnen traditionele en cloud-enabled workloads.

Meer informatie: www.redhat.com