Red Hat lanceert Red Hat Enterprise Linux 7.5

Leverancier van opensourceoplossingen Red Hat heeft Red Hat Enterprise Linux 7.5 (RHEL 7.5) vrijgegeven, de nieuwste versie van het toonaangevende enterprise Linux-platform. Als basis voor hybride cloudomgevingen biedt RHEL 7.5 verbeterde beveiligings- en compliance-instellingen en tools om opslagkosten te verlagen.

Het platform kan bovendien geïntegreerd worden met de Microsoft Windows-infrastructuur, zowel on-premise als in Microsoft Azure, en de gebruiksvriendelijkheid is verbeterd.

Naarmate enterprise IT-omgevingen zich uitstrekken over een variëteit aan omgevingen, van bare-metal tot private en publieke clouds, proberen organisaties vaak bestaande infrastructuur- en applicatie-investeringen te koppelen aan nieuwe digitale technologieën. RHEL 7.5 helpt bedrijven deze uitdaging aan te gaan door de complexiteit van de infrastructuur en de bijbehorende kosten te verminderen en tegelijkertijd het beheer van hybride IT-omgevingen te vereenvoudigen.

Hybride IT-omgevingen bieden bedrijven nieuwe mogelijkheden, maar kunnen tegelijk ook beveiligingsuitdagingen met zich meebrengen. Om daaraan tegemoet te komen biedt Red Hat Enterprise Linux 7.5 verbeterde softwarebeveiligingsmogelijkheden om risico’s te beperken. Een belangrijk onderdeel is beveiligingsautomatisering door de integratie van OpenSCAP met Red Hat Ansible Automation. Dit is ontworpen om het direct creëren van Ansible Playbooks op basis van OpenSCAP-scans mogelijk te maken. Gevoelige gegevens kunnen nu ook beter worden beveiligd in uiteenlopende omgevingen met verbeterde Network-Bound Disk Encryption, die automatische decodering van gegevensvolumes ondersteunt.

Opslagoptimalisatie wordt een steeds belangrijker onderdeel van de hybride strategie. RHEL 7.5 kan helpen met het implementeren van VDO’s (Virtual Data Optimizer), die ontworpen zijn om de kosten voor gegevensopslag in de cloud en on-premise met maximaal 83 procent te verlagen. Dit percentage is gebaseerd op een intern onderzoek van Red Hat. VDO reduceert gegevensredundantie en verbetert de effectieve opslagcapaciteit door de-duplicatie en compressie van gegevens voordat die op een schijf terechtkomen.

RHEL 7.5 vereenvoudigt ook complexe taken, zoals systeembeheer, dankzij een verbeterde cockpit beheerconsole. Daarnaast biedt de laatste versie nieuwe functionaliteit en integratie met Windows-gebaseerde infrastructuur, verbeterd beheer en communicatie met Windows Server-implementaties, veiligere gegevensoverdracht naar Microsoft Azure en prestatieverbeteringen voor complexe Microsoft Active Directory-architecturen. Al met al kan dit organisaties een soepelere overgang bieden als zij de schaalbaarheid en flexibiliteit van RHEL 7.5-implementaties willen combineren met hun bestaande Windows-gebaseerde IT-investeringen.

RHEL 7.5 is beschikbaar voor alle architecturen, waaronder x86, IBM Power, IBM z Systems en 64-bit Arm. Deze versie ondersteunt ook single-host KVM-virtualisatie en Open Container Initiative (OCI)-formated runtime-omgeving en base image voor IBM z Systems.

Meer informatie: www.redhat.com