Red Hat JBoss EAP 6.4 vergemakkelijkt overstap naar de cloud

Opensourcesoftware specialist Red Hat brengt JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP) 6.4 op de markt. Deze nieuwe versie biedt abonnees diverse extra mogelijkheden waaronder het inzetten van Java-applicaties in hybride cloud-omgevingen.

Om tegemoet te komen aan de eis van de business om snel nieuwe apps beschikbaar te stellen en daarbij de gebruikelijke hobbels te omzeilen implementeren ondernemingen steeds vaker DevOps-methodologieën en aanvullende technologieën om afgeschermde communicatie tussen operationele en ontwikkelteams te doorbreken en de ontwikkeling van applicaties te versnellen. Met de toename van DevOps-adopties neemt ook de vraag naar technologieën toe, die DevOps-methodologieën complementeren, de productiviteit van ontwikkelaars verhogen en operationele teams nauw laten samenwerken.

Red Hat wil bedrijven helpen meer uit hun technologie te halen door ze meer keuzevrijheid te bieden. JBoss EAP ondersteunt een breed scala aan frameworks, besturingssystemen, databases, beveiliging en identiteitsystemen van derden om de integratie met bestaande infrastructuren te vergemakkelijken. Daarnaast biedt het nieuwe abonnement meer flexibiliteit en kan JBoss EAP – afhankelijk van de wensen en behoeften – in meerdere omgevingen worden ingezet, waaronder on-premise, in een Platform-as-a-Service (PaaS) omgeving of in hybride cloud-scenario’s.

Nieuwe functies in JBoss EAP 6.4 zijn onder meer ondersteuning voor Java 8-applicaties en JSR 356, het Java API WebSockets implementatieprotocol. Ontwikkelaars kunnen real-time, rich client en mobiele applicaties bouwen met gereduceerde overhead en complexiteit. De uitgebreide JBoss EAP-console en Red Hat Customer Portal-integratie biedt gebruikers direct toegang tot de Red Hat Customer Portal, inclusief de mogelijkheid voor support, openen van tickets en toegang tot de kennisbasis. 
Nieuwe consolefunctionaliteit met een vernieuwde gebruikersinterface biedt gebruikers de mogelijkheid om logbestanden gemakkelijker in te kunnen zien en beveiligingsconfiguraties voor applicaties te beheren. 

Kerberos autorisatie voor betere applicatiebeveiliging biedt ontwikkelaars een volledig gecertificeerde Java EE 6-container en alle tools die nodig zijn om een breed scala aan Java-applicaties te bouwen, gebruiken en beheren. De combinatie van JBoss EAP en OpenShift Enterprise helpt bedrijven om zowel de ontwikkeling als activiteiten te optimaliseren door nog sneller enterprise-grade Java-applicaties in een gestroomlijnde PaaS-omgeving te kunnen bouwen.

JBoss EAP is voor leden van de JBoss Developer-community beschikbaar als download. Klanten kunnen de laatste updates krijgen via de Red Hat Customer Portal.

Meer informatie: www.redhat.com