Red Hat introduceert OpenShift Enterprise 3

Opensource-specialist Red Hat heeft OpenShift Enterprise 3 vrijgegeven, het eerste web-scale-platform voor container-gebaseerde toepassingen voor zakelijk gebruik dat zowel Docker Linux-containers, Kubernetes orkestratie als Red Hat Enterprise Linux 7 inzet. Het biedt volledige ondersteuning, van besturingssystemen tot en met de applicatie runtimes.

Openshift Enterprise 3 is de nieuwe generatie van Red Hat’s PaaS aanbod en helpt organisaties met het sneller en efficiënter ontwikkelen van applicaties en maakt het operationele team meer agile. OpenShift Enterprise 3 biedt een container-gebaseerd applicatieplatform op basis van Docker en Red Hat Enterprise Linux en garandeert een veilige, efficiënte en portable manier voor de ontwikkeling, implementatie en exploitatie van applicatiediensten.

Gebruikers van OpenShift hebben ook toegang tot het breedste ecosysteem van verpakte applicatiecomponenten. Ze profiteren bovendien van de veiligheid en betrouwbaarheid die door het Red Hat’s Container Certification Program worden geleverd. Om de bedrijfsapplicaties, die meestal bestaan uit meerdere containers en hosts, te orkestreren omvat OpenShift Enterprise 3 ook Kubernetes, een krachtig, web-scale, open source engine van Google voor de orkestratie en het beheer van containers. Red Hat, een van de toonaangevende bedrijven die bijdragen levert aan de opensourceprojecten Docker en Kubernetes, adopteert niet alleen deze technologieën maar werkt op voorhand in de community actief mee aan het ontwerp.

Naast het infrastructuurplatform voor containers biedt OpenShift een breed scala tools voor ontwikkelaars. Deze gebruiken web en command line interfaces van OpenShift en de interface voor een geïntegreerde ontwikkelomgeving waarmee ontwikkelaars applicaties maken en waarmee ze aan projecten kunnen samenwerken. Ze kunnen de applicatiecode direct uit GIT gebruiken en het proces voor het creëren van een Docker image automatiseren dankzij de innovatieve source-to-image functies van OpenShift. Bovendien kunnen ontwikkelaars implementaties van applicaties evenals rollbacks beheren en integreren met hun bestaande ontwikkel- en integratietools. Daarnaast omvat OpenShift Enterprise 3 middleware-diensten uit het Red Hat JBoss Middleware portfolio, waaronder applicatie container-diensten met Red Hat JBoss Enterprise Application Platform, Red Hat JBoss Web Server (Tomcat) en messaging-diensten met Red Hat JBoss A-MQ.

Om gebruikers en ontwikkelaars te helpen bij de overgang naar OpenShift Enterprise 3 breidt Red Hat zijn consulting- en trainingsdiensten voor bedrijven uit met nieuwe cursussen. OpenShift Enterprise 3 is nu algemeen beschikbaar, prijzen zijn gebaseerd op het aantal sockets en core pair-opties.

Meer informatie: www.redhat.com