Recordkwartaal voor Western Digital

Opslagspecialist Western Digital (WD) heeft in het tweede fiscale kwartaal van 2018 een recordomzet van 5,3 miljard dollar in de boeken weten te zetten.
Het bedrijfsresultaat kwam uit op 955 miljoen dollar, waarop een nettoverlies van 823 miljoen dollar moest worden genoteerd.

Dat nettoverlies voor de periode komt grotendeels door een voorlopige belastingaanslag van 1,6 miljard dollar, die het gevolg is van de Amerikaanse repatriëringsbelasting in verband met de Tax Cuts and Jobs Act. Exclusief deze kosten en na andere aanpassingen zou WD een record bedrijfsresultaat van 1,4 miljard dollar hebben behaald.

In de verslagperiode werden 42,3 miljoen drives verkocht, tegenover 44,8 miljoen stuks een jaar geleden, en 42,2 miljoen stuks vergeleken met het eerste kwartaal dit boekjaar. Dat komt neer op een totale opslagcapaciteit van 95,3 Exabyte; een jaar geleden was dat nog 77,8 EB.
Uitgesplitst naar categorie daalde de omzet in consumentenproducten vrij fors; notebook drives lagen iets onder target, maar de categorieën desktop, branded en enterprise groeiden flink.

Voor het lopende derde kwartaal mikt WD op een omzet van 4,9 miljard dollar, 300 miljoen dollar meer dan in het vergelijkbare kwartaal vorig boekjaar.

Meer informatie: www.wdc.com