RealOpen IT vindt samen met Kaspersky Lab 'open vraag' in MKB-markt

RealOpen IT, leverancier van onafhankelijke, op open standaarden gebaseerde automatiseringsoplossingen, gaat met de specifiek voor het middel en kleinbedrijf samengestelde Open Source Bundel gericht het MKB benaderen.

RealOpen IT, leverancier van onafhankelijke, op open standaarden gebaseerde automatiseringsoplossingen, gaat met de specifiek voor het middel en kleinbedrijf samengestelde Open Source Bundel gericht het MKB benaderen.

Dit doet het bedrijf onder andere in samenwerking met Kaspersky Lab, die hun antivirus software integreren in de Open Source Bundel. Met deze bundel beantwoordt RealOpen IT de marktvraag naar stabiele en voordelige ICT-omgevingen met een onderhoudsservice. De Open Source Bundel wordt aangeboden aan startende midden- en kleinbedrijven én ondernemingen die hun bestaande ICT-infrastructuur, eventueel gebaseerd op een Windows-server, willen vervangen en laten beheren. De basisbundel bestaat uit een Enterprise Linux server, waar file-, print-, web- en emailservices op geïnstalleerd zijn. Daarnaast komen ook de meest gangbare office applicaties, zoals Open Office 2.0 in de bundel beschikbaar en wordt het geheel beveiligd door de antivirus technologie van Kaspersky. In de zwaardere bundels kan onder andere SugarCRM en Open-Xchange worden toegevoegd. Omdat het MKB het meest geholpen is met op maat gemaakte ICT-omgevingen, kijkt RealOpen IT ook uit naar open source pakketten van belang zijn voor verschillende sectoren, zoals accounting software en specifieke branchegerichte toepassingen. "Er wordt al een tijd gesproken over het ontwikkelen van de MKB-markt voor Linux, maar de realiteit is dat er weinig op dit vlak wordt gedaan", zegt Bram Haasnoot, directeur van RealOpen IT. "Met deze bundel maken we het de middenstanders erg makkelijk om over te stappen op open source-oplossingen. Naast het installeren van de hardware nemen we de ondernemers namelijk ook het beheer en het onderhoud uit handen, zodat zij zich kunnen richten op het ontwikkelen van hun bedrijf. " Martijn van Lom, sales manager bij Kaspersky Lab Benelux, meent dat de de MKB-markt klaar is om over te stappen op open source oplossingen. "Kaspersky ontwikkelt al jaren antivirus software die gebaseerd is op open source. We zien dat de markt steeds meer geïnteresseerd is in deze technologie en dat MKB-ers het aspect beveiliging serieus nemen. Ik verwacht dat deze Open Source Bundel de markt op dusdanige wijze zal ontwikkelen dat de vraag naar open source producten alleen maar toe zal nemen."