Rackspace rondt overname Datapipe af

Managed cloudprovider Rackspace heeft bekend gemaakt dat de overname van Datapipe, specialist in managed public en private clouds, managed hosting en colocatie, is afgerond. Met deze acquisitie, de grootste in de geschiedenis van Rackspace, breidt het bedrijf zijn capaciteiten als toonaangevende leverancier van managed hosting en private cloud oplossingen verder uit.

Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van, omdat kritieke workloads uit hun eigen corporate datacentra worden overgezet. Rackspace wordt tevens de toonaangevende leverancier van managed public clouddiensten op alle grote public cloud platformen, waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform en Alibaba Cloud.

“Deze overname onderstreept onze toewijding om ‘s werelds beste provider in IT-as-a-Service te worden,” aldus Joe Eazor, Rackspace CEO. “Datapipe voegt belangrijke nieuwe vaardigheden toe aan Rackspace waarmee we in staat zijn om onze klanten, zowel globaal als lokaal, beter te kunnen bedienen. Samen kunnen we voortbouwen op de prominente positie die beide bedrijven al innamen in hun eigen expertise, betrouwbaarheid, beveiliging en ondersteuning, waarmee we klantondersteuning naar een nieuw niveau te tillen.”

Rackspace zet het integratieproces voor Datapipe direct in werking op zodanige wijze dat de ondersteuning van bestaande klanten niet verstoord en het niveau verhoogd wordt. Het Datapipe management maakt deel uit van het bestuur van Rackspace, inclusief Joel Friedman, de huidige CTO bij Rackspace; het managementteam bestaat verder uit Dan Newton, senior vice president, verantwoordelijk voor accountmanagement en dienstverlening, en Dan Tudahl, general manager, en belast met overheidsoplossingen.

Meer informatie: www.rackspace.nl