Rackspace en VMware sluiten strategische samenwerking voor de Managed Private Cloud

Hostingspecialist Rackspace heeft onlangs Dedicated VMware vCloud toegevoegd aan zijn Managed Private Cloud-portfolio. Dedicated vCloud is een single-tenant gehoste omgeving die bedrijven geavanceerde automatisering, self-service, gehoste catalogi en toegang tot de vCloud API en vCloud web portal biedt.

De volledige omgeving wordt ondersteund door 100 procent netwerk uptime-garanties en de zekerheid dat defecte hardware binnen één uur wordt vervangen.

Dedicated vCloud stelt IT-afdelingen in staat activiteiten gericht op het draaiend houden van de omgeving, zoals het opslaan van VM’s en OS patching, uit te besteden aan Rackspace. Doordat onderhoud en controle worden uitbesteed, kan IT zich richten op waardevollere projecten. Rackspace biedt klanten een single-tenant private cloud, met fysieke hardware-isolatie vanaf de firewall tot en met de storage-laag. Dit vermindert problemen die je vaak ziet in een gedeelde infrastructuur zoals het ‘noisy neighbor-effect’ en zorgt voor meer veiligheid. Daarnaast biedt vCloud verbeterde controle en helpt het bestaande investeringen die bedrijven hebben gedaan in VMware vCloud Director te beschermen.

Dedicated vCloud stelt klanten in staat hun on-premise-omgeving uit te breiden naar een Rackspace-datacenter, om met behulp van public of private catalogi met images en vApps te synchroniseren binnen hun hybride cloud-omgeving. Met de introductie van VMware’s enterprise-editie van vCloud Director zijn de API en toekomstige functionaliteiten ook beschikbaar in de provider-editie. Bedrijven kunnen op hun vCloud-investering voortbouwen door gebruik te maken van de nieuwe vCloud Director 5.6 in het Dedicated vCloud aanbod van Rackspace.

Meer informatie: www.rackspace.com