Pure Storage geeft invulling aan self driving storage met Pure1 META

Pure Storage, onafhankelijk aanbieder van all-flash dataplatforms voor het cloudtijdperk, heeft Pure1 META gelanceerd. Dit is het platform waarmee het bedrijf zijn visie op self-driving storage kan realiseren, vergelijkbaar met de zelfrijdende auto.

Pure1 META werkt met kunstmatige intelligentie en verzamelt en analyseert meer dan een biljoen meetgegevens per dag. Op basis hiervan kunnen klanten voor het eerst in de geschiedenis zowel de benodigde prestaties als de capaciteit van hun opslagsystemen voorspellen. Daarnaast kan het platform intelligente adviezen geven over optimalisatie en hoe workloads het beste verdeeld kunnen worden.

Met Pure1 Meta zet Pure Storage opnieuw een stap in de richting van self-driving storage. De basis daarvoor werd gelegd met Purity, dat handmatig array-beheer en tuning overbodig maakte. Vervolgens heeft Pure een wereldwijd sensornetwerk gebouwd dat informatie van duizenden storage-arrays verzamelde. Hiermee werd cloud-gebaseerd beheer mogelijk en werden opslagmanagers gewaarschuwd voor naderende problemen. Dit systeem heeft tot op heden minstens 500 serieuze problemen voorkomen. Nu krijgen klanten met Pure1 Meta onderbouwde prestatievoorspellingen in plaats van zich te moeten behelpen met alternatieven die ofwel resulteren in weggegooid geld doordat teveel storage is ìngekocht, ofwel resulteren in downtime door juist een tekort aan storage.

“Voor het eerst kunnen klanten gebruik maken van intelligente storage die voortdurend data op ons wereldwijde opslagnetwerk scant en analyseert”, zegt Matt Kixmoeller, vicepresident Products van Pure Storage. “Met Pure Meta1 kunnen zij beter hun toekomstige prestatie- en capaciteitsbehoeften inschatten. Daarnaast geeft dit systeem ook suggesties hoe zij hun opslagomgeving optimaal kunnen inrichten voor hun situatie.”

De motor achter deze voorspellende intelligentie is de Meta1 AI Engine (artificial intelligence). Deze engine analyseert een gigantisch datastuwmeer van meer dan 7 petabyte om issues in realtime op te sporen en te verhelpen. Ook analyseert Meta honderden snelheidsgerelateerde variabelen om zo toekomstige workloads te kunnen voorspellen.

Tegelijkertijd introduceert Pure het nieuwe Global Dashboard in Pure1. Dit vereenvoudigt het storagebeheer door relevante informatie van een hele reeks opslagarrays te verzamelen. Op een enkel scherm worden klanten geïnformeerd over de totale datareductie en de gemiddelde load-performance van elk array. Ook de prestatiegegevens van de laatste 24 uur kunnen bekeken worden. Bovendien wordt het makkelijker om de behoefte van alle arrays te plannen op basis van de capaciteitsvoorspellingen .

Meer informatie: www.purestorage.com